Zó konden de opnames van Wie is de Mol? ondanks corona tóch doorgaan

opnames Wie is de Mol?

Het nieuwe seizoen van ‘Wie is de Mol?’ is in volle gang. Dat terwijl het lange tijd onduidelijk was of het 21e seizoen wel door kon gaan, gezien het coronavirus bijna roet in het eten gooide. Nu onthult Rik van de Westelaken hoe de opnames op een coraproof manier tóch door konden gaan.

‘Wie is de Mol?’ leeft onder de mensen. Dat is sinds de start van het spannende spelprogramma zo geweest. Molloten verzinnen sinds jaar en dag allerlei theorieën waarmee ze hopen de Mol te ontmaskeren. Nu is er niet alleen meer ‘Moltalk’ om hints te kunnen krijgen, maar ook een ‘Wie is de Mol? Podcast’ , waarin Rik van de Westelaken allerlei inside information deelt.

Code geel

In de podcast gaat de presentator in op het feit dat de opnames plaatsvonden tijdens de wereldwijde pandemie. Ondanks dat is het programma wél in het buitenland opgenomen en staan de kandidaten erg dicht bij elkaar. Hoe kon dat? Rik vertelt dat Tsjechië destijds code geel had. ‘Daar kon je dus naartoe gaan, maar dan moest je wel goed opletten”, vertelt Rik.

Niet noodzakelijk

Hij vervolgt: ‘Als Tsjechië voor vertrek oranje was geworden, waren we er niet naartoe gegaan. Oranje is alleen voor noodzakelijke reizen en dit is een heel leuk programma, maar het is niet noodzakelijk. En dat is dan heel jammer voor ons en voor de kijker, maar dan maar geen seizoen.’

Allemaal in quarantaine

Ook de opnames moesten aangepast worden, vertelt de ‘Wie is de Mol?’-presentator. ‘Het komt er eigenlijk op neer dat iedereen – kandidaten, maar ook mijn collega’s en ik – getest moest worden voor vertrek’, legt hij uit. ‘Na de test moest iedereen in quarantaine om zo een eventuele besmetting uit te sluiten. Nadat bleek dat alle testuitslagen negatief waren, kon de reis beginnen. We zijn als een soort bubbel gaan reizen. Dus we zijn voortdurend alleen bij elkaar geweest’, besluit hij. Het enige verschil is dat er dit seizoen geen opdrachten plaatsvinden op drukke plekken of met voorbijgangers. Dat was corona-technisch écht onmogelijk.

Wil je de gehele podcast op je gemakje terugluisteren? Dan kun je dat hieronder doen. Liever via Spotify? Don’t worry boo, hier kan dat.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Avrotros
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.