Oprah maakt documentaire over seksueel misbruik in de muziekindustrie

Oprah Winfrey

Dat er in de showbizzwereld veel #MeToo-schandalen voorkomen, is allang geen geheim meer. Zo ook in de muziekindustrie. Oprah Winfrey werkt aan een documentaire over seksueel misbruik in die wereld.

In de documentaire staat een oud-manager in de muziekwereld centraal, die twijfelt of ze naar buiten zal treden met haar ervaringen met het misbruik. De film zal worden uitgezonden op streamingplatform Apple+.

Regie en productie

Oprah werkt aan de documentaire mee als producent. Verder zullen filmmakers Kirby Dick en Amy Ziering de regie en productie op zich nemen. Zij waren eerder verantwoordelijk voor docu The Hunting Ground uit 2015, over seksueel geweld op universiteitscampussen in de Verenigde Staten.

Lees ook:
Mariah Carey voor het eerst open over #MeToo-ervaringen

‘Diepgaand onderzoek’

De nieuwe docu is volgens de makers ‘een diepgaand onderzoek naar de rol van ras, gender, klasse en de wisselwerking daartussen, en naar de gevolgen van misbruik voor de slachtoffers en de samenleving als geheel.’

Bron en beeld: ANP
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.