Oprah Winfrey als kind jarenlang mishandeld door grootmoeder

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey is in haar jeugd mishandeld door haar oma. De inmiddels 67-jarige presentatrice werd naar eigen zeggen geslagen met een stok.

Het incident deed zich voor toen Oprah, die opgroeide op het platteland van Mississippi, een emmer water moest halen voor de familie. ‘Toen ik het terugbracht, speelde ik met mijn vingers in het water en mijn grootmoeder zag dat. Mijn oma vroeg of ik met het water speelde. ‘Had je je vingers in het water? Dat is ons drinkwater’, zei ze’, aldus Oprah Winfrey in The Dr. Oz Show.

Geslagen

Geëmotioneerd vertelde ze daarna dat ze door haar grootmoeder tot bloedens toe werd geslagen. ‘Toen ik later mijn kleren aantrok om naar de kerk te gaan begon een van de wonden te bloeden waardoor mijn hele jurk onder zat.’

Agressieve man

Oprah stelde in het interview ook dat haar grootmoeder op haar beurt altijd op haar hoede was voor haar agressieve man. ‘Mijn oma en ik sliepen samen in een bed en mijn opa sliep in een andere kamer. Op een dag kwam hij midden in de nacht naar onze kamer en greep hij mijn oma bij de keel. Gelukkig kon ze hem van haar af duwen.’

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: ANP | Beeld: Getty
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!