Bingen maar: deze serie wordt de nieuwe Gilmore Girls genoemd

Gilmore Girls

Groot fan van Gilmore Girls? Dan ga je deze serie vast ook leuk vinden. Sterker nog, het wordt nu al dé opvolger van de klassieker genoemd.

We hebben het over de nieuwe Netflix-original Ginny & Georgia. De show draait om een jonge alleenstaande moeder van 30 en haar 15-jarige dochter die een nieuw leven beginnen in een schilderachtig stadje in New England. Een serie over moeder-dochter perikelen, klinkt bekend toch? Dachten wij ook.

Gilmore Girls 2.0

Maar daar houden de gelijkenissen niet op. De man waar Georgia een oogje op heeft runt het plaatselijke café, terwijl tiener Ginny moeite heeft om te settelen op haar prestigieuze middelbare school in Massachusetts en tegelijkertijd te dealen met haar gecompliceerde liefdesleven.

Armoede

Toch zijn er ook zeker wel verschillen. Want in tegenstelling tot Lorelai, is Georgia een ‘self-made woman’, die opgroeide in armoede en vastbesloten is om haar kinderen een ander leven te geven dan zij had. De afleveringen van een uur zullen ook diepere thema’s zoals ras en klasse bespreken – wat veel gewaagder is dan Gilmore Girls ooit was. De serie zal in 2020 ongeveer op de streamingdienst verschijnen.

VIVA banner

Bron: Prettt52 | Beeld: ANP
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!