Oscars 2015: de meest awkward momenten

Keurige speeches, prachtige jurken en een voorspelbare show. De Oscaruitreiking was gisteravond flink boring. Om stiekem toch nog een beetje te kunnen gniffelen, ging VIVA op zoek naar de meest awkward momenten.

John Travolta wist zichzelf goed voor lul te zetten. Om te beginnen verraste de voormalige Grease-ster Scarlett Johansson met een lekkere pakkerd op de rode loper. Daar stond ScarJo zelf overduidelijk minder op te wachten…

Oscars 1 b

Ook zijn momentje met Idina Menzel verliep niet vlekkeloos. Vorig jaar had John het al verpest bij de Frozen-zangeres door haar aan te kondigen als ‘Adele Dazeem’. Dit jaar kreeg hij de kans om het goed te maken, en dat wilde hij iets te graag. Wrijven over haar wang, seriously?

87th Annual Academy Awards - Show

De Australische actrice Margot Robbie wilde graag duidelijk maken dat de ketting om haar hals geen cheap stuff was, maar deed dat door middel van een niet al te snuggere opmerking. ‘This necklace right here is worth more than my life.’ Oké, Margot.

87th Annual Academy Awards - Arrivals

Emma Stone bracht wat spanning in de suffe avond door haar jurk zó hoog op te tillen, dat haar onderbroek zichtbaar werd. Oepsie!

Oscars 5 b
En dat was niet Emma’s enige onflatteuze fotomoment. Jennifer Aniston besloot op de rode loper – in haar strakke Versace-jurk – spontaan om haar collega-actrice even de lucht in te tillen. Volgende keer misschien een pose uitkiezen die er op de foto iets charmanter uitziet, dames…

Oscars 6 b

De grappige presentator Neil Harris wist de stijve show hier en daar nog iets op te leuken. Toch pakten zijn grappen niet allemaal goed uit. Toen documentairemaakster Laura Pointras haar Oscar voor de documentaire CitizenFour over klokkenluider Edward Snowden in ontvangst kwam nemen, dacht Harris even leuk uit de hoek te komen. ‘Edward Snowden can’t be here tonight for some treason’ (verraad, red.). Die grap werd echter niet door iedereen gewaardeerd en kreeg flink wat kritiek op Twitter. Next time better, Neil!

Beeld: GettyImages

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.