Outfitherhaling

Ik trek elke dag een schone onderbroek aan en een schoon paar sokken. Voor de rest vind ik dat het wel wat langer kan dan één dag.

Toch voel ik me ongemakkelijk als ik twee dagen achter elkaar hetzelfde draag en door dezelfde mensen gezien word. Mijn geluk is dat ik als freelancer niet heel vaak twee dagen achtereen dezelfde mensen onder ogen kom, maar als het wel zo is, voel ik me haast verplicht om iets anders te dragen.

Paf- en zweetlucht
Eigenlijk is dat best vreemd. Na één dag gooi ik een broek of shirtje niet in de was, tenzij ik op een feestje ben geweest waar flink werd gepaft of als ik me heel erg heb ingespannen, waardoor het naar zweet ruikt. Maar ook als mijn outfit nog prima schoon is, weerhoudt iets me ervan om het een tweede dag aan te trekken. Dat ‘iets’ is de wetenschap dat andere mensen het zien en er iets van kunnen denken.

Drie weken slobberbroek
Ik heb er de laatste tijd op gelet en het valt me op dat bijna niemand twee dagen achter elkaar hetzelfde draagt in het openbaar. (Laten we het over de vieze joggingbroeken waar we thuis drie weken in slobberen vooral niet hebben.) Het kan bijna niet bestaan dat al die mensen hun kledingstukken na één dag in de wasmand gooien, tenzij ze elke dag een volle machine draaien. Daar moeten dus andere oplossingen voor bestaan.

Overpuilende dressboy
Zelf heb ik in de slaapkamer een dressboy staan. Die puilt doorgaans over van de één of twee keer gedragen kledingstukken, net zolang tot ik ze weer eens aantrek, of denk: dit hangt hier nu al zo lang, ik gooi het toch maar in de was. Veel slimmer is de oplossing van Libelle-hoofdredacteur Franska Stuy, die een paar jaar geleden in een interview uit de doeken deed: zij heeft één kledingkast met schone kleding (vers uit de was) en één met gedragen kleding die nog niet vies genoeg is om in de wasmand te gooien.

Veilig zwart
Gaat best ver, maar ik kan het wel begrijpen. Toch moet het een stuk makkelijker kunnen, dacht ik, en toen snapte ik eindelijk waarom sommige vrouwen gewoon alleen maar zwart kopen en dat naar hartenlust combineren. Je krijgt weliswaar geen complimentjes over je te gekke outfit, maar hoeft ook nooit bang te zijn dat iemand ziet dat je twee dagen achter elkaar hetzelfde aanhebt. Dát is dus de reden waarom zwart zo’n veilige keuze is.

CC foto: verypurpleperson