Skip de winterdip met deze 8 fijne feelgood-films op Netflix

feelgood netflix

Januari is vooralsnog geen zonnige maand. Het weer is grijs, grijzer, grijst. De donkere dagen zijn volop gaande, dat kan wel gesteld worden. Ben jij er nu al klaar mee en blijf je het liefst de hele winter onder een kleedje op de bank zitten? Met deze films die je een heerlijk gevoel geven, kom je dit seizoen wel door.

Annie

Het aandoenlijke weesmeisje Annie vindt onderdak bij de kille miljardair Oliver Warbucks. Wat volgt is een onweerstaanbare musical met evergreens als Tomorrow en It’s the Hard Knock Life. De gelijknamige remake uit 2014 staat ook op Netflix, maar of je daar nu gelukkiger van wordt…

Hunt for the Wilderpeople

In deze onweerstaanbare komedie belandt probleemkind Rick bij een pleeggezin op het platteland van Nieuw-Zeeland. Wanneer hij probeert weg te lopen, verdwaalt hij in de wildernis. Zijn prettig gestoorde pleegvader zet de achtervolging in. Van de regisseur van Marvel-favoriet Thor: Ragnarok.

Bridget Jones’ Diary

In Bridget Jones’ Diary gooit een slonzige dertiger het roer om in haar zoektocht naar de ware liefde. Renee Zelwegger is even grappig als charmant in de hoofdrol en ook haar tegenspelers Colin Firth en Hugh Grant zijn prima op dreef.

School of Rock

In deze swingende komedie speelt Jack Black speelt een voormalig rockgitarist die een baantje neemt als invalleraar. Wanneer hij ziet dat zijn leerlingen een muzikaal talent hebben, schrijft hij hen in voor een talentenjacht. De even stoere als ontroerende finale staat garant voor een lach en een traan.

My Big Fat Greek Wedding

In My Big Fat Greek Wedding raakt de Griekse Toula tot over haar oren verliefd op haar droomprins. Helaas is haar traditionele familie wat minder gecharmeerd van de huwelijkskandidaat. Het scenario van deze zonovergoten romantische komedie werd genomineerd voor een Oscar.

Alles is Liefde

De hoeveelheid Nederlandse romcoms is niet meer op tien handen te tellen, maar Alles is Liefde is de peetvader van de polderromantiek. Hierin beleven uiteenlopende personages romantische avonturen tegen de achtergrond van winters Amsterdam. Het sprankelende scenario komt tot leven dankzij topacteurs als Carice van Houten, Daan Schuurmans en Michiel Romeijn.

Hugo

Topregisseur Martin Scorsese kennen we natuurlijk vooral van gewelddadige misdaaddrama’s als Goodfellas en Casino. Maar met Hugo leverde hij zowaar een hartverwarmende familiefilm af. Dit oogstrelende avontuur over een weesjongetje en zijn mysterieuze robot won vijf Oscars, waaronder beste camerawerk en beste effecten.

De Marathon

In deze kaskraker doen vier uitgebluste automonteurs mee aan de Marathon van Rotterdam om hun garage te redden. Dat Nederlandse komedies ook zonder romantische insteek prima kunnen werken, bewijst deze hitfilm wel. En wat is er nou lekkerder dan andere mensen te zien sporten, terwijl je zelf op de bank hangt?

Bron: Superguide
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.