Perfect voor de zomer: zo maak je zomerse tiramisu met Licor 43

licor 43 tiramisu

Niet alleen als drankje doet Licor 43 het goed. Ook sangría, ijsjes en zelfs barbecuegerechten en salades bevatten tegenwoordig de Spaanse likeur. Vandaag op het menu: tiramisu.

Dit heb je nodig voor vier personen

175 gr mascarpone • 100 gram lange vingers • 75 gram suiker • 1,25 dl slagroom • 0,4 dl Licor 43 • 0,4 dl sinaasappel • rasp van 1 sinaasappel • muntblaadjes ter garnering • poedersuiker

Zo maak je het

  1. Klop de slagroom samen met de suiker en mascarpone stijf.
  2. Roer de sinaasappelrasp hier doorheen.
  3. Meng het sinaasappelsap met de Licor 43.
  4. Neem een platte schaal en leg daarin de helft van de lange vingers.
  5. Besprenkel de lange vingers met de helft van het sinaasappel/Licor 43-mengsel en bestrijk daarna (met behulp van een paletmes) met de helft van het mascarponemengsel. Herhaal deze handeling door een nieuwe laag lange vingers erop te leggen en daarna weer het sinaasappel/Licor 43-mengsel en het mascarponemengsel erover te verdelen.
  6. Garneer met zeer dunne plakjes sinaasappel en wat verse munt.
  7. Zet koud weg en bestrooi direct voor het serveren met poedersuiker.

Eet ze!

Lees ook: Voor alle chocoholics: zo maak je brownies met Licor 43

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.