De pieken en dalen van Tessa Rose Jackson

Tessa Rose Jackson (20) zat op dezelfde muziekschool als Adele, Amy Winehouse en Katie Melua. Het 3FM Serious Talent schept hoge verwachtingen, maar blijft zichzelf. Viva sprak haar over de muziekwereld, onzekerheid en de liefde.

Geen nieuwe Adele
Tessa laat zich niet leiden door verwachtingen. “Ik snap dat mensen veel verwachtingen hebben als je zegt dat je op de BRIT School hebt gestudeerd. Maar het heeft me nooit bang gemaakt, ik heb nooit het idee gehad dat ik me extra moest bewijzen. Ik hoef niet in het rijtje van Adele, Amy Winehouse en Katie Melua. Ik ben al blij dat ik mijn eerste plaat heb kunnen maken. Mensen noemen het een kweekvijver, maar ik zie het meer als de plek waar je naartoe gaat als je verder wilt in de muziek,” vertelt de zangeres.

Breekbaar
Haar opleiding was een harde leerschool van pieken en dalen. “De opleiding erg heftig. Ik werd met mezelf geconfronteerd. Met mijn ambities, mijn tekortkomingen, maar vooral met mijn jaloezie naar de andere studenten. Maar ik leerde ook dat ik er niet per se bij hoefde te horen. Mijn klasgenoten kwamen uit alle windstreken, milieus en scenes. Als we bij elkaar waren, was het een explosie aan creativiteit, muziek en hormonen. Het deed er totaal niet toe welke kleren je droeg, hoe je haar zat of dat je halfnaakt en vol bodypaint het klaslokaal binnen stapte. Het had een beetje dat ‘Fame’-gevoel. Het was een heerlijke tijd. Dat vrije gevoel van doen en laten wat ik zelf wil, moet ik terug zien te krijgen.”

Op de bank kruipen
Tessa’s vriend, die toetsenist is in haar band, biedt haar veel steun in de hectiek. “Toen we net iets met elkaar kregen, woonde ik in Londen en hij in Nederland. Urenlang hingen we aan de telefoon. Dat was heel confronterend. Alle ruzies die stelletjes in de eerste vijf jaar hebben, propten wij in een jaar. We leerden elkaar daardoor heel goed kennen. We wonen nu samen in Nederland. Dat we samenwerken, heeft vooral veel voordelen. Het leven als muzikant is heel hectisch en als we allebei in een andere band hadden gezeten, hadden we elkaar bijna nooit gezien. Nu kunnen we ’s avonds fijn samen op de bank kruipen.”

Lees het volledige interview in Viva 27 die vanaf woensdag 26 juni in de winkels ligt.