Swingende planten: dit is het effect van muziek op je groene vrienden

effect-planten-muziek

Het in leven houden van planten is niet voor iedereen weggelegd. Helaas. Blijkt het geven van water, soms een beetje kaneel en melk, niet genoeg? Dan wordt het tijd om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Want wat blijkt? Het afspelen van muziek voor je planten blijkt een goed effect te hebben.

Trillingen

Erin Marino is brandmanager bij The Sill en vertelt dat vibraties van muziek een positief effect hebben op je planten. Ze worden hierdoor namelijk gestimuleerd om te groeien. Helaas is er nog geen wetenschappelijk bewijs voor. Toch is het niet heel gek dat planten reageren op de trillingen. En het is zeker het proberen waard.

Relatie

Het begon allemaal met het boek The Secret Life of Plants, vertelt Marino. Hierin wordt de emotionele, fysieke en spirituele relatie tussen plant en mens uitgelegd. Volgens haar is het helemaal niet zo’n heel gek idee en zou dat eigenlijk eens verder uitgezocht moeten worden. ‘Het zal mij niets verbazen dat er een hoop dingen zijn die we niet weten van planten en hun relaties tot hun omgeving. Planten zijn zich veel meer bewust dan we denken.’

Aandacht

Geen wetenschappelijk bewijs dus, maar een ding is zeker: planten doen het altijd goed op wat aandacht. Dan wordt het nu tijd om je planten te verwennen met wat trillingen. Hardcore raden we niet aan, maar geen zorgen. Met de soundtrack The Secret Life of Plants van Stevie Wonder op Spotify kom je ook al een heel eind.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief?

Bron: Well and Good | Beeld: iStock
Elle (20) heeft een passie voor mode, muziek, fotografie en koken. Voor VIVA.nl schrijft ze over liefde, trends en alles wat de millennial bezighoudt. En ze is altijd op zoek naar de mooiste covers voor aan haar muur.