Raar, maar waar: stop de haren uit je borstel eens bij je planten

Planten haarborstel

Je praat tegen je planten, geeft ze elke dag netjes water, maar moeder natuur heeft jou nu niet echt groene vingers gegeven. Als de jungle in huis ondertussen ook meer lijkt op een verdord woestijngebied, dan is het misschien wel eens handig om de haren uit jouw borstel te bewaren.

Want waar die plukken uit je borstel (ook maar weer eens doen, oeps) normaal regelrecht de prullenbak ingaan, kunnen ze nog heel goed van pas komen. En wel door ze als een soort natuurlijke mest bij jouw planten stoppen. Geloof ons, dit ga je willen doen.

Groene lokken

Het werkt zo: in jouw lokken zit stokstof en laat dit nu net een goede boost geven aan een plant. Sterker nog, het zou zelfs beter werken dan kunststof mest. Let wel: dan moeten je haren niet pasgeleden nog een verfbeurt hebben gehad. Deze chemicaliën zijn natuurlijk niet bevorderlijk voor je groene vrienden.

Be patient

En je hoeft hier echt geen tuinman voor te zijn om dit te kunnen, want hier kun je bíjna niks aan verpesten. Maak een kuiltje in de potgrond, stop haren hierin of in de compostbak en voilà: kind kan de was doen toch? Wachten loont hierbij, want het duurt zo’n twee jaar voordat de haren compleet zijn afgebroken en de werkzame stoffen zijn vrijgekomen. Maar hee, dan heb je ook wat.

banner viva

Bron: Libelle | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!