Pokémoe: 8x waarom ik klaar ben met Pokémon Go

pokémon go

Oké, sinds een week of twee ben ik ineens zwaar in de minderheid. Iedereen om me heen lijkt namelijk compleet hooked aan Pokémon Go, de game-app waarmee je Pokémons kunt vangen. En naarmate deze trend lijkt door te zetten, des te meer afkeer krijg ik ervan. Acht redenen waarom.

Tekst: Michelle Bakker

 1. Het is tijdverspilling
  Een spelletje op zijn tijd is leuk, maar waarom zou je uren, zelfs dagen verspillen? Dan kan ik echt nuttigere dingen bedenken om te doen.
 2. Mensen veranderen in zombies
  Weleens over nagedacht hoe achterlijk het eruitziet als je met tientallen anderen als een zombie achter je telefoon aanloopt? ‘The walking dead’ is er niks bij.
 3. Pokémon Go zorgt voor hachelijke situaties
  Zo heeft een man in Nieuw-Zeeland zijn baan opgezegd om fulltime Pokémon Go te spelen. Koekoek. Daarbij schijnen mensen al zonder twijfel de snelweg op te zijn gesprongen om zo’n beestje te vangen. Doe. Even. Normaal. O ja, en dan was er nog de man die het in zijn hoofd haalde door te spelen toen zijn vrouw lag te bevallen. Als ik haar was, zou ik wel weten wier achternaam de pasgeborene zou krijgen.
 4. Het is een afknapper
  Zelfs de leukste mannen veranderen weer in kinderen. Zie je het voor je? Loop je door het park, zie je een knappe gast, loopt hij als een gek Pokémons te vangen. Nee, bedankt.
 5. Het houdt niet op
  Pokémon Go heeft nu al een eigen verkeersbord? En nog erger: ze zijn inmiddels allemaal al gejat.
 6. Ze zijn o-ver-al
  Zie je het voor je? Lig je ’s avonds op de bank te Netflixen, schrik je je een ongeluk als je iemand in je achtertuin ziet lopen. Excuus? Er zit een Pokémon.
 7. Ze zijn o-ver-al, deel II
  Probeer eens door je tijdlijn te scrollen zonder iets van Pokémon tegen te komen. Knap als het je lukt.
 8. Pokémon is voor kinderen
  En last but not least: noem me zuur, maar Pokémon is voor kinderen. Nu ben ik sowieso van de pre-Pokémon-generatie, maar kom op mensen, het is een tekenfilm. Iedereen ouder dan veertien zou zich er dus verre van moeten houden.