Populairste bestemmingen: deze steden zijn helemaal hip in 2020 volgens Airbnb

Populairste vakantiebestemmingen

Wil je een weekendje weg, maar weet je niet waarheen? Geen zorgen: Airbnb heeft de populairste bestemmingen voor 2020 voor je geselecteerd.

Want hoewel het dit weekend misschien even weer zomer leek, is het nu toch echt voorbij die mooie tijd. De drang om je koffers te pakken wordt dan ook steeds groter. En wat blijkt? Je hoeft helemaal niet ver weg. In de lijst met populairste bestemmingen volgens Airbnb is een stad namelijk zowat om de hoek.

Om de hoek

Want welke stad prijkt daar op nummer 20: juist, Maastricht. De stad in het zuiden blijkt een geliefde keuze te zijn voor een tripje en zo zie je maar, ook in eigen land kun je prima vertoeven. Liever wat verder weg? Dan is er in deze lijst voor ieder wel wat wils. Van China tot de Verenigde Staten en van Frankrijk tot Schotland: voor elk budget is er een leuke vakantie te bedenken.

 1. Milwaukee, Verenigde Staten
 2. Bilbao, Spanje
 3. Buriram, Thailand
 4. Sunbury, Australië
 5. Roemenië
 6. Xi’an, China
 7. Eugene, Verenigde Staten
 8. Luxemburg
 9. Guadalajara, Mexico
 10. Vanuatu, eilandengroep gelegen in Oceanië
 11. Cali, Colombia
 12. Cape Canaveral, Verenigde Staten
 13. Aberdeen, Schotland
 14. Courtenay, Canada
 15. Ubatuba, Brazilië
 16. Les Contamines-Montjoie, Frankrijk
 17. Tokyo, Japan
 18. Kerala, India
 19. Malindi, Kenia
 20. Maastricht, Nederland

Weekendje Maastricht

Wil je nog even weg voordat de feestdagen losbarsten? Dan is Maastricht een uitstekende keuze. Vanaf 29 november start namelijk Magisch Maastricht en geloof ons, dat wil je meemaken. Dompel je volledig onder in de kerstsferen, scoor een glühwein of bind je schaatsen onder: het kan allemaal. Dus hop, boeken maar!

First things first

Maar leuk, die vooruitzichten voor 2020. Eerst maar eens die herfst overleven. Heb jij geen zin in een Hollandse grijze, grauwe herfst (wie wel)? En heb je ook geen zin in een druk Barcelona (zij ook niet in ons) of voor de hand liggend Parijs? Lees dan hier snel verder, want dit zijn volgens Airbnb de tien hipste herfstbestemmingen van het najaar van 2019.

Bron: Flair.be | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!