Dit zijn de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders

We struinen het internet af, vragen vrienden en familie om tips en checken de Instagramwaardigheid van onze opties. Jep, er wordt flink wat moeite gedaan om de allerleukste bestemming te vinden om naar op vakantie te gaan. Heb jij al een plan voor deze zomer?

Nederlanders gaan met een stijging van drie procent steeds vaker op vakantie, zo blijkt uit cijfers van NBTC-Nipo. Daarbij reizen we steeds vaker naar het buitenland; de populariteit van deze vakanties is met zeven procent gestegen.

Waar gaan we naartoe?

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat Nederlanders het afgelopen jaar 19,1 miljoen reizen over de grens maakten, wat als een record gezien kan worden. Waar we dan het liefst naartoe gaan? De vakantielanden die bovenaan het lijstje staan zijn Duitsland, Frankrijk en Spanje. Daarnaast is Griekenland weer meer in trek.

Vakantie in eigen land

Naast de wat verdere vakanties genieten we ook nog steeds van vakantie in eigen land. Zo maakten we 17,6 miljoen reisjes binnen Nederland. Het liefst naar de Veluwe, terwijl voorheen de Noordzeebadplaatsen populairder waren.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Beeld iStock