Prins Harry over zijn mentale gezondheid: ‘Al drie jaar in therapie’

Prins Harry vertelde deze week tijdens een bijeenkomst van de bank JP Morgan openhartig over het verwerken van het trauma van de dood van zijn moeder. Hij zou daarvoor al drie jaar in therapie zijn. 

Dat schrijven de New York Post en andere Amerikaanse media.

Harry was samen met zijn vrouw Meghan Markle vrijdag aanwezig bij de bijeenkomst in Miami. Het eerste publieke optreden van het koppel sinds het stel bekendmaakte geen onderdeel meer te willen uitmaken van het koninklijk huis.

In therapie

Tijdens een speech vertelde prins Harry openhartig over zijn mentale gezondheid. Om het trauma te verwerken van het verlies van zijn moeder zou hij al drie jaar in therapie zijn. De gebeurtenissen rondom de dood van Diana hebben hem als kind getekend.

Ook het feit dat het stel afstand neemt van het Britse koninklijk huis, kwam ter sprake. ‘Hij zei dat het erg moeilijk was voor hem en Meghan, maar dat hij geen spijt heeft van de beslissing om een stap terug te doen als royals, omdat hij zijn gezin wil beschermen. Hij wil niet dat Meghan en hun zoon Archie hetzelfde doormaken als hij als kind’, vertelt een bron aan de New York Post.

Bron: Libelle | Beeld: BrunoPress