Prins William reageert: ‘Familie is ‘very much not’ racistisch’

prins William racistisch

Nadat prins Harry en Meghan een bom dropten met hun Oprah-interview, bleef het met een statement vanuit koningin Elizabeth ijzingwekkend stil vanuit Engeland. Inmiddels heeft prins William – zij het zeer beknopt – gereageerd. 

Hij reageert ontkennend op de vraag of hij zijn broertje Harry al gesproken heeft. Op de vraag van de journalist of zijn familie racistisch is, antwoordt prins William in het voorbijgaan dat  de royals ‘very much not racist’ zijn. Een verdere uitleg blijft uit.

Tekst gaat verder onder tweet.

 

Onder vuur

De koninklijke familie ligt zwaar onder vuur na een explosief interview dat Harry en Meghan gaven. Daarin vertelt het stel onder meer dat er vanuit de familie zorgen waren over de huidskleur van baby Archie. Ze vermoeden dat dat ook de reden is waarom de zoon van Harry en Meghan geen prinselijke titel kreeg. Ook werd er gesproken over een vervelend voorval tussen Meghan en Williams vrouw Kate Middleton. Ook Meghans mentale problemen en het feit dat iedere vorm van hulp werd geweigerd, werd in het interview uitgebreid besproken.

Standbeeld

Het rommelt al tijden tussen de twee broers. Eerder deze week werd gemeld dat Harry en William na het interview het onderlinge gekissebis voorgoed willen afsluiten. Het plan is om op 1 juli samen een standbeeld van hun moeder, prinses Diana, te onthullen ter ere van haar geboortedag. Het lijkt er niet op dat Kate en Meghan daarbij aanwezig zullen zijn.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress
VIVA's Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van mannen die salsa dansen. Volg haar op IG via @susandalstra.