Problem solved of toch niet: zo werkte het vakkenspel bij ‘WIDM’

Vakkenspel WIDM

Hoewel er wel vaker opdrachten zijn bij WIDM die behoorlijk ingewikkeld klinken, was die van het ‘vakkenspel’ toch wel van een nieuw niveau. Sterker nog, zelfs de kandidaten hadden géén idee wat nu eigenlijk de bedoeling was. En de uitleg? Die blijkt ook niet erg simpel.

Lees ook:
Oeps: bij deze WIDM-opdracht moest flink geïmproviseerd worden

Als allereerst was daar de heerlijke opdracht met de telefoons. De titel ‘Voice Mol’ is dan ook erg goed gevonden, zo geven we toe. Maar Nathan als springend door het veld als een verloren hertje maakt toch wel de avond. En ach, wat maakt het uiteindelijk uit dat ze Rik niet te pakken hebben gekregen.

Vakkenspel WIDM

Nou goed, leuk en aardig, die telefoonopdracht was nog prima te begrijpen. Het vakkenspel in WIDM daarentegen leek meer één groot raadsel. Want euh, wat moesten de kandidaten nu doen? Toch lijken oplettende kijkers dé oplossing te hebben gevonden. Herinner je je nog dat elke deelnemer naast een groep Chinezen, ook een bepaalde kleur vlaggetje had? Als je naar de kleuren kijkt, is het eigenlijk gewoon simpelweg Mastermind. Toch is ook weer niet iedereen het hier mee eens. In ieder geval was het heel vermakelijk.

Fangirling

Als laatste moesten de deelnemers een soort doolhof in en de namen op enveloppen zien te onthouden. Een waar fanmoment voor sommige mensen voor de buis: de kaartjes correspondeerden met de gebruikersnamen van heuse Molloten. Dreams come true. Op Twitter denken kijkers vooral dat Rob zich hierbij heel verdacht maakte. Waarom? Nou, doordat hij als eerste het speelveld kon betreden, zou hij gemakkelijk wat enveloppen hebben kunnen verplaatsen. Het is niet voor niks dat er uiteindelijk mingeld wordt gepakt…

Bron: Libelle, Superguide | Beeld: Still
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!