Vanaf nu kun je je aanmelden voor de testvakantie naar Gran Canaria

gran-canaria

Had jij maar wát graag in dat resort op het Griekse Rhodos opgesloten gezeten, maar greep je helaas naast de gewilde ‘corona-testvakantie’? Dan is er goed nieuws. Vanaf maandag 19 april kun je je aanmelden voor een nieuwe proeftrip naar de zon, Gran Canaria om precies te zijn.

Inschrijving om 10u van start

De inschrijving voor de proefvakantie naar Gran Canaria gaat maandag van start. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 10.00 uur aanmelden voor de reis, die wordt opgezet door reisorganisaties Corendon en TUI, samen met de Nederlandse overheid.

Stormloop verwacht

Waarschijnlijk loopt het na de opening van de aanmeldingsprocedure direct storm. Bij de eerdere, eerste coronatestreis naar Rhodos was dit het geval. Reisorganisatie Sunweb kreeg toen zo’n 25.000 aanmeldingen, terwijl er nog geen tweehonderd mensen mee mochten. Door de grote drukte haperde de website aan het begin zelfs zo nu en dan.

Nu wél het hotel verlaten

De nieuwe vakantiegangers, die hun reis zelf moeten betalen, verblijven in mei acht dagen all-inclusive in het luxe Riu Gran Canaria-hotel. Anders dan bij de eerste testreis naar Rhodos mogen ze ook hun hotel uit. Maar er is opnieuw weinig plek. In totaal kunnen 180 mensen mee; 90 gasten met Corendon en 90 gasten met TUI. Iedereen tussen de 18 en 70 jaar kan zich aanmelden, maar mensen die behoren tot één van de door het RIVM vastgestelde risicogroepen kunnen niet deelnemen aan de reis.

Lees ook
Grote kans dat we binnenkort weer op vakantie kunnen naar Griekenland

Slag om de arm

Als de coronasituatie in Nederland of in het land van bestemming de vakantie toch niet toestaat, dan wordt de reis volgens de overheid geschrapt. Dat gebeurde ook met een geplande proeftrip naar Curaçao, omdat het eiland middenin een zware fase van de uitbraak zit.

Mogelijke besmettingen tijdens Rhodos-reis

Zaterdag moesten acht reizigers die momenteel met Sunweb op proefvakantie zijn op Rhodos in quarantaine, omdat er mogelijk vier besmet waren met corona. Ze werden in een aparte vleugel van het hotel geplaatst. Later op de dag volgde opnieuw een test. De kamergenoten van de vier bleven uit voorzorg ook in quarantaine. De PCR-testen van 184 deelnemers bleken vrijdag negatief. Zondagmiddag bleek dat uiteindelijk niemand besmet was met het coronavirus. Alle reizigers maken sindsdien weer deel uit van de groep.

Aanmelden voor de reis naar Gran Canaria kan híer bij Corendon en híer bij Tui.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Flair | Beeld: GettyImages