PVV wil pitspoezen terug in Formule 1 want ‘het is de zoveelste vorm van feministische betutteling’

Pitspoezen formule 1

Als het aan de PVV ligt, staan er in 2020 gewoon weer pitspoezen bij de startblokken van de Formule 1. Volgens Tweede Kamerlid Roy van Aalst horen sexy geklede vrouwen net zoveel bij de racewereld als auto’s.

Om de pitspoezen terug in de Formule 1-wereld te krijgen, doet de PVV vandaag een oproep tijdens het algemeen overleg sportbeleid in de Tweede Kamer. Hiermee gaat de partij de strijd aan met de besluit van de racebond FIA om de ‘grid girls’ uit de Formule 1-wereld te schrappen.

Niet meer van deze tijd

In februari 2018 werd bekend dat er een einde kwam aan het pitspoezentijdperk. De vrouwen zouden niet meer passen bij de normen van deze tijd. Sindsdien mogen kinderen de laatste minuten voor aanvang van de race het circuit op om hun racehelden van dichtbij te bewonderen op de startgrid.

Betutteling

PVV-Tweede Kamerlid Roy van Aalst noemt de beslissing ‘de zoveelste vorm van feministische betutteling’. ‘Pitspoezen horen net zo veel bij de Formule 1 als de auto’s. Alleen een enorme zeikerd kan een mooie vrouw als een probleem zien. De rest van de mensen vindt het prachtig. Het hoort bij de autosport en de PVV wil dat we ervoor gaan zorgen dat volgend jaar deze mooie traditie gewoon weer in ere wordt hersteld.’

Twitter bemoeit zich ermee

Veel twitteraars laten zich kritisch uit over het standpunt van de PVV.

Medestanders

Er zijn ook mensen die het wél eens zijn met Van Aalst – je raadt het al: vooral mannen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf, ANP, Twitter | Beeld: ANP
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.