De juiste quarantaine series voor iedere mood

quarantaine series voor iedere mood

Of het nu gaat over je laptop, tablet of smartphone, onze devices zijn op dit moment onze beste vrienden. We scrollen, streamen en surfen langzaamaan door de coronacrisis heen. Gelukkig is het aanbod vandaag de dag zo divers, dat er voor elke mood wel een bijpassende kijktip is. Leest u snel verder, voor iedere bui hebben we een passend voorstel. 

The End of the f***ing world

Mood: ik kan wel wat hoop gebruiken.
Aantal seizoenen: 2
Te streamen op: Netflix

Oké toegegeven, de titel slaat de spijker op z’n kop. Soort van. Maar laat je daar zeker niet door afschrikken. Want TEOTFW is hartverwarmend. De serie vertelt het verhaal over twee Britse tieners die doodongelukkig zijn. De een kampt met psychopathische problemen, de ander is nogal opstandig. Samen gaan ze op een avontuurlijke roadtrip. De serie is doorspekt met zwarte humor en laat een ding zien: zelfs in de meest donkere tijden is er een sprankje licht te zien.

Derry girls

Mood: ik ben klaar met The End of the F***ing World
Aantal seizoenen: 2
Te streamen op: Netflix

Net als bovenstaande serie is Derry girls een goede herinnering aan de veerkracht die binnen de mensch schuilgaat. Juist in een onvoorstelbare crisis kan de menselijke geest wonderen verrichten. Althans, dat laten de vijf Derry-meiden uit Noord-Ierland ons geloven (en dat geloof hebben we nodig!). Plus, Derry girls is gewoon echt heel grappig en innemend.

Kingdom

Mood: ik heb alle virusfilms inmiddels gezien
Aantal seizoenen: 2
Te streamen op: Netflix

Een serie waarin een mysterieuze plaag al snel de controle van een land overneemt, het klinkt inderdaad akelig realistisch. Toch zal Kingdom je eerder de huidige crisis doen vergeten, met dank aan haar prachtige beelden, kostuums en scènes.

Daarbij, het Koreaanse Kingdom mag dan over een zombie-pandemie gaan. Het gaat ook over politieke spanningen à la Game of Thrones in een tijd van koninklijke beroering. En zeg nou zelf, een vleugje Game of Thrones-taferelen kunnen we allemaal wel gebruiken, mais non?

Jane the Virgin

Mood: ik heb heel. veel. afleiding. nodig
Aantal seizoen: 5
Te streamen op: Netflix

Jane the Virgin heeft 100 afleveringen. Dat betekent 100 uur aan kijkmateriaal. 100 uur kun je kijken naar Jane, die heeft gezworen tot haar huwelijk maagd te blijven. Maar dan blijkt ze, door een medische fout, zwanger. En moet ze haar toekomstplannen heroverwegen.

En yes, het is erg vermakelijk om Jane te zien worstelen met driehoeksverhoudingen, het onverwachte moederschap, gemene bazen, rouw en nog zoveel meer. Afleiding genoeg voor geen dagen, maar wegen.

Grey’s Anatomy

Mood: ik heb nog veel meer afleiding nodig
Aantal seizoenen: 16
Te streamen op: Netflix

Wil jij jezelf meer uitdagen dan 100 uur? Vergeet Jane the Virgin en ga direct door naar Grey’s Anatomy. Vorige week donderdag werd de 360ste aflevering uitgezonden, dus je hebt nog even. En het goede nieuws: na de crisis kun je ook nog uit de voeten, want er komt iedere week een nieuwe aflevering van de doktersserie.

On My Block

Mood: ik heb zin om naar buiten te gaan
Aantal seizoenen: 3
Te streamen op: Netflix

Social distancing, het is leuk voor een dag of twee. Maar daarna zou het zomaar kunnen zijn dat de muren op je af komen. En dan begint ook nog het zonnetje te schijnen… Dus heb je zin om naar buiten te gaan? Kijk dan naar On My Block. Het verhaal gaat over de vriendschap van vier intelligente, grappige en streetwise tieners die op de proef wordt gesteld wanneer ze naar de middelbare school gaan. Maar vooral het decor is leuk: een ruige achterbuurt in het zonnige Los Angeles, met van die leuke gekleurde huisjes.

New Girl

Mood: wil iemand me alsjeblieft aan het lachen maken?
Aantal seizoenen: 7
Te streamen op: Netflix

New Girl mag je gerust beschouwen als de waardige opvolger van Friends. Jup, dat durven we best te zeggen. Met andere woorden: New Girl is goed voor je ziel. New Girl laat je lachen, welke aflevering je ook kijkt. Hop gerust binnen bij een willekeurig seizoen, want the loft gang is klaar voor je.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.