Queen Elizabeth ontmoette naar haar vernoemde achterkleindochter in videocall

Elizabeth Lilibet

De kleine Lilibet Diana Mountbatten-Windsor is nog geen week oud, maar heeft haar eerste videocall er al op zitten. En niet de met de minste: overgrootoma koningin Elizabeth zat aan de andere kant van het scherm. 

Koningin Elizabeth videobelde vrij snel met de kersverse ouders nadat haar elfde achterkleinkind thuiskwam. Volgens een ingewijde wilden Meghan Markle en prins Harry daar niet mee wachten. ‘Ze wilden zo graag hun baby laten zien aan de queen.’

Koosnaampje

Lilibet is vernoemd naar koningin Elizabeth, het koosnaampje dat de onlangs overleden prins Philip had voor zijn vrouw. Harry heeft zijn oma wel eerst om toestemming gevraagd die naam te gebruiken. Met haar tweede naam – Diana – is Lilibet, roepnaam Lili, vernoemd naar haar overleden oma prinses Diana.

‘Dankbaar’

Ondertussen genieten Meghan en Harry na alle commotie van de afgelopen maanden nog heerlijk op hun roze wolk. ‘Ze is meer dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen, en we blijven dankbaar voor de liefde en gebeden die we van over de hele wereld hebben gevoeld. Bedankt voor jullie voortdurende vriendelijkheid en steun in deze zeer speciale tijd voor onze familie.’

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

 

VIVA's Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van mannen die salsa dansen. Volg haar op IG via @susandalstra.