R. Kelly heeft elf nieuwe aanklachten aan zijn broek hangen

R. Kelly

R. Kelly zou wéér de mist zijn ingegaan. De Amerikaanse r&b-zanger krijgt elf nieuwe aanklachten wegens seksueel misbruik. Hij wordt onder meer beschuldigd van een voorval in januari 2010, waarbij het slachtoffer tussen de 13 en 16 jaar oud was, meldt de Chicago Sun Times.

Er worden verder geen details genoemd, maar het slachtoffer wordt aangeduid met J.P. Met de elf nieuwe aanklachten kan R. Kelly zomaar eens voor dertig jaar achter de tralies belanden.

Lees ook: De Grote R. Kelly update deel 3: het belooft een spannende dag voor mister Kelly te worden vandaag

Onschuldig?

Het is niet de eerste keer dat hij wordt beschuldigd van seksueel misbruik bij minderjarigen. Eind februari werd R. Kelly op borgtocht vrijgelaten en sindsdien is hij in afwachting van zijn proces. In die zaak wordt hij ervan verdacht vier mensen te hebben misbruikt, waaronder drie minderjarigen, van 1998 tot en met 2010. Zelf beweert hij vooralsnog onschuldig te zijn.

De nieuwe aanklachten zouden om dezelfde voorvallen gaan, waar R. Kelly al eerder voor is aangeklaagd. ‘Het gaat om hetzelfde verwijt, alleen anders beschuldigd, hetzelfde vermeende slachtoffer, hetzelfde tijdsbestek, dezelfde feiten. We verwachten hetzelfde resultaat’, aldus zijn advocaat Steve Greenberg.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Getty Images