De ignition is op: R. Kelly betaalt schuld met winst oude hits

R. Kelly

Oh jee, er lijkt maar geen einde te komen aan de val van R. Kelly. Na de juridische zorgen die hem boven het hoofd hangen, kampt de rapper ook met financiële stress. De royalties voor oude nummers zijn tijdelijk bevroren om schulden mee te betalen.

Naast de schulden die de 52-jarige rapper al heeft, blijkt hij ook nog eens flink achter te lopen met het betalen van de huur van zijn muziekstudio. Omdat de geplaagde r&b-zanger het geld niet kan ophoesten, heeft de huurbaas de schuld verhaald bij Sony. Dat meldt The Blast op basis van juridische documenten.

Lees ook:
Ook leuk: R. Kelly geeft optreden van 26 seconden – en praat eindelijk over zijn interview met Gayle

Kelly zou een achterstallige huur van zo’n 173.000 dollar hebben gehad, waarop de huurbaas naar de rechter stapte. Die zorgde ervoor dat de royalties die de zanger nog ontvangt voor oude nummers tijdelijk werden bevroren om het bedrag af te betalen. Een groot deel zou inmiddels betaald zijn. Kelly moet nog ruim 52.000 dollar bij elkaar schrapen, maar de huurbaas zou ook dit bedrag via juridische kanalen bij Sony incasseren.

Hoewel de meermaals van seksueel misbruik beschuldigde zanger nog wel royalties van Sony ontvangt, liet het platenlabel hem onlangs vallen. Sony gaf destijds geen reden voor het beëindigen van de samenwerking, maar het is aannemelijk dat het te maken heeft met de ophef rond Kelly.

To be continued. 

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.