Hij geeft niet op: R. Kelly gaat documentairemakers aanklagen

R Kelly documentaire

Terwijl steeds meer artiesten de nummers die ze met R. Kelly hebben gemaakt terugtrekken, is de zanger te druk met andere zaken om zich daar zorgen over te maken. Volgens entertainmentwebsite TMZ gaat R. Kelly de makers van de documentaire Surviving R. Kelly aanklagen.

Dat R. Kelly niet blij is met de driedelige documentaireserie die over hem is gemaakt, moge duidelijk zijn. Bronnen van TMZ melden dat de R&B-zanger woedend is op producent Lifetime omdat de documentaire gebaseerd zou zijn op leugens. Daarom wil hij de makers aanklagen.

Beschuldigingen

In Surviving R. Kelly komen zo’n vijftig mensen aan het woord over Robert Sylvester Kelly, zoals de zanger voluit heet. Een flink aantal vrouwen beschuldigt hem van seksueel misbruik, machtsmisbruik en seks met minderjarigen. Naar aanleiding hiervan wordt strafrechtelijk onderzoek gedaan naar de zanger.

De grote boycot

Na Lady Gaga en Céline Dion zetten nu ook de Pussycat Dolls de aanval in op R. Kelly. De meidengroep is achter de schermen druk bezig om het nummer Out Of This Club van alle streamingdiensten te verwijderen. Het nummer stamt uit 2008 en is geproduceerd door R. Kelly.

Op de hoogte blijven van de leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron en beeld: ANP
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.