Raar maar waar: het jaarlijkse penisfestival in Japan

Bij ons moest het ook even doordringen, maar het is echt waar: in Japan vindt jaarlijks een heus penisfestival plaats. De Kanamara Matsuri is een vruchtbaarheidsfeest dat elke eerste zondag in april wordt gevierd.

Het festival staat volledig in het teken van de penis. Het mannelijke geslachtsdeel is er in alle soorten en maten terug te vinden. Denk aan een megagrote piemel die door de straten wordt gedragen, affiches met piemels erop en producten zoals lolly’s, groenten en kaarsen in de vorm van een penis.

Stukje geschiedenis

De oorsprong van het festival is de legende van een demon die verliefd werd op een vrouw, en zich daarom in haar vagina nestelde. Elke keer wanneer de vrouw sex had met haar man, beet de demon in zijn penis. De vrouw liet bij een smid een metalen penis maken, waardoor de demon zijn tanden brak en voorgoed verdween. De ijzeren piemel werd daarna heilig verklaard en in de plaatselijke tempel geplaatst. Sindsdien werd er in de tempel gebeden ter bescherming van geslachtsziektes.

Om de penis te eren is er tegenwoordig een heel festival om de mythe heen gebouwd. De opbrengsten van het festival gaan naar onderzoek voor hiv. Het penisfestival vindt dit jaar op 2 april plaats.

Beeld Getty Images

Lees ook: 

15x de gekste dingen uit Japan