Eigenlijk had deze ‘Friends’-actrice Rachel moeten spelen

rachel ross carol

Tamelijk heftig nieuws van het ‘Friends’-front: Jennifer Aniston (51) was niet de eerste keuze voor de rol van Rachel Green. Een andere actrice die ook in de serie speelde, was in eerste instantie gekozen voor die rol. We hebben het over Jane Sibbett (57), die in de serie de ex-vrouw van Ross Geller, Carol, speelt. Dus eigenlijk had Carol, de ex van Ross, de rol van Rachel, zijn eeuwige liefde moeten spelen. U volgt?

Rachel Carol Ross

Dat vertelt Sibbet aan News.com.au. “Ze wilden dat ik een van de centrale zes zou worden. Rachel, namelijk. Het is iets dat ik niet vaak vertel, omdat niemand de rol beter had kunnen spelen dan Jen.”

Zwanger, no can do

Hoezo is er uiteindelijk toch gekozen voor Aniston en niet voor Sibbett? “Ik vroeg aan m’n agenten of ze de producenten verteld hadden dat ik op dat moment zwanger was”, legt ze uit. “Zij zeiden: ‘Oh nee, we dachten dat we het ze later zouden vertellen.’ En ik antwoordde: ‘Nee, je moet het ze nu vertellen.’ Uiteraard zeiden de producenten daarop dat het niet zou werken.”

Vervolgens aasde Sibbett op de rol van Carol, de lesbische, zwangere ex-vrouw van Ross. Na het lezen van het script vond ze die rol op haar lijf geschreven. Maar wat denk je? Oók die rol werd toegeschreven aan iemand anders. Anita Barone mocht in de huid van Carol kruipen, maar verliet na de pilot-aflevering de show. En dus gingen de producenten op zoek naar een vervanger. “Ik kwam thuis van het ziekenhuis, waar ik net bevallen was van m’n zoon, en ik kreeg een telefoontje dat ze een nieuwe actrice zochten voor Carol”, herinnert Jane zich. “Of ik de volgende dag kon komen werken? Twee dagen na de bevalling stonden m’n zoon en ik op de set. Ik beleefde alles in een waas. Maar het was grappig! Het had eigenlijk slechts twee weken moeten duren, dus ik ben erg dankbaar”, zegt Jane, die uiteindelijk 15 afleveringen lang te zien was in de serie.

Spijt dat ze de rol van Rachel niet kreeg, heeft ze niet. “Tuurlijk heb ik geen spijt, in hemelsnaam! Niemand zou maar in de buurt kunnen komen van wat Jennifer Aniston met Rachel heeft gedaan. Ze was zo perfect.”

Jane Sibbett als Carol Willick-Bunch en David Schwimmer als Ross Geller
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.