Reality check: de toekomstdromen van meisjes in Uganda

Iedereen heeft de vraag weleens gekregen, of heeft het zichzelf afgevraagd: waar ben je trots op in je leven? En laten we eerlijk zijn: de antwoorden zijn vaak niet heel verrassend en misschien zelfs van tevoren al te raden. Studie, mijn baan, mijn gezin… Niet meer dan logisch natuurlijk, maar des te harder kwam deze video aan… Deze meisjes uit Uganda kregen namelijk diezelfde vraag voorgeschoteld. Hallo reality check!

Trots zijn op je eigen gezin, het is zo vanzelfsprekend. Maar wat als je trots bent op het feit dat je kind überhaupt nog leeft? Dat zegt wel iets over de situatie in sommige delen van een land als Uganda. Of dat je niet trots bent op een grote promotie, maar op de eerste oogst uit het moestuintje die je hebt gemaakt van het kleine beetje geld dat je had. Ondanks de moeilijke omstandigheden in de plattelandsgebieden van Uganda om iets te maken van je leven, blijven deze meiden dromen van een toekomst, en wat voor één!

Gun die meiden de toekomst waar ze zo over dromen en help ze een handje op weg om deze waar te maken. Met slechts 5 euro kunnen ze al een jaar lang onbezorgd naar school, en zijn ze weer een stap dichterbij hun droom. Dat doen wij meiden toch voor elkaar?

Klik hier en help een meisje aan een toekomst! 

Bekijk hier ook de minidocu die VIVA’s Linda in Uganda maakte.

Doneer 5 euro aan Plan Nederland!