Rebel Wilson is inmiddels 20 kilo afgevallen en verklapt haar dieet

rebel wilson dieet

Een bijzonder mijlpaal voor actrice Rebel Wilson (40). Ze is inmiddels twintig kilo afgevallen. Om haar geluk te delen vertelt ze aan ‘People’ wat ze veranderde aan haar dieet en wat er voorheen in haar ogen misging. 

Fit Amy

Dat Rebel Wilson druk bezig is met een transformatie mag je niet zijn ontgaan. De actrice houdt haar volgers uitgebreid op de hoogte met vrolijke kiekjes en inspirerende quotes. Zo liet ze begin oktober weten dat je haar vanaf nu Fit Amy mag noemen, in plaats van Fat Amy, refererend naar haar bijnaam uit de filmhit Pitch Perfect. En nu vertelt Rebel Wilson open en eerlijk over haar dieet.

Minder calorieën en meer proteïne

Want Fit Amy deelt graag haar nieuw verworven wijsheden. Aan People laat Rebel Wilson weten dat ze vooral is afgevallen door een ander dieet. Minder koolhydraten, meer proteïnen. “Eerst at ik bijna 3.000 calorieën per dag, maar dat waren voornamelijk koolhydraten. En ondanks dat ik zo veel at, had ik nog steeds honger.”

“Toen ben ik overgestapt naar een proteïnen dieet, dat in het begin wel lastig was omdat ik bijna geen vlees at. Nu eet ik veel zalm en kip.”

Cheat day

Maar gelukkig heeft ook de twintig kilo lichtere Rebel nog wel eens een cheat day. “Niet iedere week eet ik alleen maar gezonde dingen. Sommige weken gaat het even wat minder, maar dat is niet erg. Ik ga gewoon voor een goede, gezonde balans.”

Daarbij vult ze aan: “Ik probeer gewoon te gaan voor een algehele balans, een algehele gezonde balans. Ik heb gewoon zoiets van ‘niets is verboden’. Oppert iemand een In-N-Out-burger? Dan denk ik: niets is verboden. Ik kan er heen gaan, misschien eet ik wel de helft van wat ik vroeger at. Dan neem ik een hamburger en een paar frietjes en voel ik me ook goed.’

Een mooie boodschap

Toch heeft een groot deel van haar nieuwe levensstijl ook te maken met mindset en niet alleen met een proteïne dieet. Zo heeft voor Rebel Wilson’s transformatie het coronavirus een grote rol gespeeld. Een groot deel van haar werk viel weg en dat bood de actrice de kans om meer tijd aan zichzelf te besteden. “Ik nam echt de tijd om echt goed uit te rusten en te ontstressen. Omdat de meeste van mijn stress werkgerelateerd is.”

Die vrije tijd gaf Wilson de kans om aan haar manier van denken over eten te werken en ‘slechte gewoonten te veranderen in gezondere’. “Ik denk zeker dat het hele slow living heeft geholpen”, zegt ze. “Ik denk dat ik emotioneel at en soms te veel at, omdat ik ook niet genoeg van mezelf hield. En het komt neer op die eigenwaarde en eigenliefde.”

Lees ook: Rebel Wilson viert vakantie in Mexico en trakteert op (h)eerlijke foto’s

Rebel Wilson over gezondheid

Rebel Wilson stond lang bekend als een van de weinige plussize sterren van Hollywood. Afgelopen maart werd ze 40 jaar en besloot ze haar leven rigoureus te veranderen. ‘Dit levensjaar wil ik me focussen op mijn eigen gezondheid.’

Ook vertelde ze dat haar zwaarlijvigheid niet per se haar eigen keuze was. ‘Filmbazen betaalden me veel geld om dik te blijven.’ Het bracht haar in een emotionele strijd: zou ze afvallen, dan zou haar carrière minder goed lopen. ‘Ik had een baan waarbij ik betaald werd om dik te blijven. Op sommige momenten gaat dat wel in je hoofd zitten’, aldus Pitch Perfect-ster. ‘Er zijn weinig plussize actrices en daarom kozen filmbazen juist voor mij.’

Bron: People
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.