Recept: greenie-burger

Afgelopen week vroegen we op Facebook welke veggie-burger jullie wel eens zouden willen uitproberen: de tofu-burger of de greenie-burger van drie soorten groenten en aardappels. Het was een close call, maar de greenie-burger heeft gewonnen!

 

Recept: de greenie-burger

 

Ingrediënten voor 4 burgers

  • 3 courgettes
  • 3 aardappels
  • 2 wortels
  • 50 gr sperziebonen
  • Mespuntje zout
  • 2 knoflooktenen
  • 40 gr bloem
  • Handvol paneermeel
  • Scheutje olijfolie
  • Halve krop ijsbergsla, in reepjes
  • 4 broodjes

Ingrediënten voor de saus

  • 1 tomaat
  • Halve ui
  • Scheutje olijfolie

 

Begin met de saus: snij de tomaat en de halve ui in blokjes en doe ze in een steelpan met een dikke bodem. Doe een beetje olijfolie in de steelpan en zet hem op laag voor, zodat de tomaat en ui kunnen stoven. Bereid dan de courgettes, aardappels, wortels en sperziebonen voor: wassen, schillen, doppen en in stukken snijden. Kook de groenten 15 minuten in kokend water met wat zout en de knoflook. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Giet de groenten af en prak ze fijn. Roer de bloem erdoor en kneed van het mengsel 4 groenteburgers. Bak ze 3 minuten in de verwarmde oven. Haal ze vervolgens door het paneermeel en bak ze nog 5 minuten per kant in een koekenpan met olijfolie. Snij in de tussentijd de broodjes door, en rooster de helften 2 minuten onder de grill. Verdeel de helft van de tomatensaus over de onderste helften, leg de groenteburgers erop en voeg wat reepjes ijsbergsla toe. Verdeel de rest van de tomatensaus over de bovenste broodhelften en doe ze op de burgers. Eet smakelijk!