Recept van de week: kip curry met chilipeper en knoflook

Indiase curry is om je vingers bij af te likken. Met de kruidenmengsels en recepten van The Curry Guy zet ook jij de lekkerste curry’s zelf op tafel. Neem er de tijd voor, zoals voor dit recept voor kip curry met chilipeper en knoflook.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

4 el koolzaadolie of kruidenolie • 15 teentjes knoflook, in dunne plakjes • 1 ui, fijngesneden • ½ tl zout • 2 el knoflook-gemberpasta • 3 (of meer) groene chilipepers, in dunne ringetjes, plus extra ter garnering (optioneel) • 1 tl chilipoeder • 2 el kruidenpoeder • 2 el tandoori masala • 125 ml tomatenpuree • 500 ml basiscurrysaus, verwarmd • 800 g tandoori kip tikka plus 125 ml kookbouillon of specerijenbouillon • 1 tl gedroogd fenegriekblad (methi) • een klein bosje koriander, fijngehakt • knoflookvlokken, ter garnering (optioneel)

Zo maak je het:

Verhit de koolzaad- of kruidenolie in een pan op middelhoog vuur en voeg de knoflook toe. Zorg dat de knoflook niet verbrandt, dus houd de pan in de gaten en blijf roeren, tot de knoflook zacht en lichtbruin is. Voeg nu de ui toe en bak die ongeveer 3 minuten, tot ie zacht en glazig is. Bestrooi met wat zout zodat het vocht vrijkomt. Roer de knoflook-gemberpasta en de chilipepers erdoor en bak dit ongeveer 20 seconden. Zet het vuur hoger, voeg de gemalen specerijen en de tomatenpuree toe en bak al roerend nog 30 seconden. Voeg de helft van de basiscurrysaus toe en breng aan de kook. (Je hoeft niet door de saus te roeren, tenzij de saus duidelijk gaat aanbakken.) Schraap eventueel gekaramelliseerde saus van de zijkant van de pan en roer terug in de saus.
Voeg de rest van de basiscurrysaus, de kip en de bouillon toe en laat dit zonder te roeren zachtjes koken, tot de kip warm is en de saus de gewenste consistentie heeft. Roer de gedroogde fenegriek erdoor en breng op smaak met zout. Bestrooi met de fijngehakte koriander, de knoflookvlokken en eventueel nog wat ringetjes chilipeper.

Alle recepten lees je in VIVA 2-2018. De editie ligt van 10 t/m 16 januari in de winkel of kan je hieronder online bestellen.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «