Recept: zeetong à la meunière met gebakken lamsoor

 

Vorige week vroegen we op Facebook welk recept jullie favoriet is: de gazpacho van doperwten of de zeetong. En de zeetong is als winnaar uit de bus gekomen!

 

Recept: zeetong à la meunière met gebakken lamsoor

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 zeetongen
  • Geklaarde boter
  • 100 gr lamsoor
  • Peterselie

Om dit lekkere recept te maken kruid je eerst de zeetongen met peper en zout, paneer ze daarna in wat bloem. Warm de boter op in een grote pan en bak de zeetongen op matig vuur. Draai de vis pas om als hij een mooie goudbruine kleur heeft, en bak de andere zijde. Bedruip de vis regelmatig met wat boter, hierdoor droogt hij niet uit. Haal de vis uit de pan en leg deze op een warme serveerschotel. Bak vervolgens de lamsoor en peterselie korts aan in de boter, en giet de boter met de kruiden over de vis. Leg eventueel wat schijfjes citroen op de vis, en serveer met frietjes of gebakken aardappelen.

Tip: een biertje past goed bij dit gerecht! Probeer eens John Martin’s ipa.