Meh: de release van ‘Wonder Woman 1984’ is opnieuw uitgesteld

wonder woman 1984

Ze kwam, ze zag en ze moest wachten. In één zin is dat de huidige situatie van superheldin Wonder Woman. De release van de nieuwe film is namelijk opnieuw uitgesteld, dit keer naar december. ‘Wonder Woman 1984’ zal nu pas te zien zijn vanaf 25 december. 

En dat is een flinke tegenvaller voor fans die wachten op het vervolg van het mega succesvolle eerste deel Wonder Woman, dat in 2017 uitkwam. In eerste instantie zou Wonder Woman 1984 op 5 juni uitkomen. Dat werd verplaatst naar 14 augustus, vervolgens naar oktober en nu dus naar 25 december. Vanwege de coronamaatregelen gaan er minder mensen naar de bioscoop en zodoende heeft Warner Bros besloten om de release datum opnieuw op te schuiven.

Wonder Woman 1984

“Laat me eerst en vooral zeggen hoeveel Gal en ik houden van al onze toegewijde Wonder Woman-fans over de hele wereld, en jullie enthousiasme over ‘WW84’ zou ons niet gelukkiger of gretiger kunnen maken om jullie de film te laten zien”, schrijft regisseur Patty Jenkins.

“Omdat ik weet hoe belangrijk het is om deze film op een groot scherm te brengen wanneer we allemaal samen de ervaring kunnen delen, hoop ik dat jullie het niet erg vinden om nog even te wachten. Met de nieuwe datum op eerste kerstdag kunnen we niet wachten om de kerstdagen met jullie door te brengen!”, vervolgt ze.

Wonder woman

Toen in 2017 Wonder Woman opnieuw (het origineel verscheen al eens in de jaren 70 in de bioscopen) op het witte doek verscheen, bleek het dé blockbuster van het jaar. De wereld was klaar voor een vrouwelijke superheld en actrice Gal Gadot wist deze rol perfect op zich te nemen. Al aan het eind van de film werd duidelijk: een vervolg zou er vast wel komen. Toen de eerste trailer van het vervolg in december vorig jaar verscheen, werd deze enthousiast ontvangen en binnen de kortste keren miljoenen keren bekeken.

De cast

Ook in het vervolg speelt Gal Gadot de rol van Diana Prince, die stiekem superheld Wonder Woman is. En heel leuk: Patty Jenkins blijft eveneens de regisseur. Verdere glansrollen zijn weggelegd voor Chris Pine (altijd leuk om naar te kijken), Pedro Pascal en Connie Nielsen. Maar ook heel leuk: ook Doutzen Kroes is te zien in de film. Voor de oplettende kijker was het topmodel ook in het eerste deel al te zien en nu pakt ze opnieuw de rol van Venelia op.

wonder woman 1984 doutzen kroes
Doutzen Kroes als Venelia in Wonder Woman.

1984

Zoals de naam al doet vermoeden volgen we Wonder Woman tijdens de Koude Oorlog in het jaar 1984. Ze heeft een appeltje te schillen met de iconische schurk Cheetah (gespeeld door Kristen Wiig).

Bekijk hieronder de trailer van Wonder Woman 1984. 

Meer lezen over vrouwen in de filmbranche?
Dit zijn 10 films waarin vrouwen een belangrijke en spraakmakende rol hebben

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.