Rens Kroes: ‘Doutzen en ik kregen als kind al bijenpollen’

Ze verruilde Friesland voor New York en kwam terug met een plan: haar werk maken van gezond eten. Nu zijn er een populaire foodblog, een coachingpraktijk en een kookboek. Superfoodie Rens Kroes (27) – jahááá, zusje van – gaat als een trein.

Ze ontbijt met chiapudding, drinkt groene smoothies en bakte voor de tweede verjaardag van neefje Phyllon een speltvariant op oma’s appeltaart. Met Rens Kroes heeft Nederland haar eigen domestic goddess. 6 X de smaak van Rens:

Ochtendritueel “Ik begin de dag met een glas lauw water met vers citroensap. Dat is reinigend voor de lever. En ik luister ’s morgens vaak naar relaxende, akoestische muziek van bij-voorbeeld Sam Smith.”

Altijd in huis “Kokosolie! Ik kook ermee, smeer het op mijn gezicht en gebruik het als haarmasker.”

Beauty “Producten van Esse, met alleen plantaardige ingrediënten. Je kunt het bijna opeten. Mijn favoriet is de toner met rooibos en olijfblad, lekker fris ’s morgens.”

Restaurant “Bij Vork & Mes in Hoofddorp kookt kok Jonathan met de oogst uit eigen kassen en tuinen. En het ligt mooi aan het water, aan de rand van een bos.”

Beste investering “Een slow juicer. Ik maak drie tot vier keer per week een beker sap en voeg er superfoods en specerijen aan toe. Echte vitaminebommetjes.”

Festival “Ik kom signeren op EkoTown, een foodfestival op 21 en 22 juni in het Amsterdamse Bos.”

Meer weten over Rens? Lees het interview in VIVA 26, tot 24 juni in de winkel.

Bron: VIVA 26
Beeld: Anne Timmer