Waarom Rihanna met haar nieuwste Vogue-cover geschiedenis schrijft

rihanna vogue cover

Het verzoek om op te treden tijdens de Super Bowl wees ze af, want ze is druk met andere dingen. Wat die andere dingen dan zijn? Nou, bijvoorbeeld haar nieuwste cover van Vogue waarmee Rihanna geschiedenis schrijft.

Oké liefjes, kom maar wat dichter naar het scherm want we hebben een hoop informatie te delen. Kort en krachtig, dat wel. Zit je klaar? Oké, komt ‘ie. Rihanna Robyn Fenty heeft zojuist opnieuw geschiedenis geschreven.

Rihanna on a roll

En nee, dat heeft niets te maken met haar revolutionaire beautylijn. En ook niet met haar belachelijke deal met Amazon waardoor haar Savage x Fenty show in 200 landen te zien is. Evenmin heeft het te maken met haar nieuwe modehuis Fenty, gesteund door het luxe LVMH-concern. Het heeft alles te maken met haar nieuwste Vogue-cover.

Gisteren deelde de Amerikaanse Vogue haar nieuwste cover voor november 2019. Met daarop Rihanna. Rihanna postte de cover zelf ook op Instagram en schreef: ‘So proud to be on another cover of @voguemagazine wearing my own designs from @fenty !!! On stands October 16th!’

Rihanna en haar Vogue-covers

En hier komt het stukje historie: dit is de zesde cover van Rihanna voor Vogue. Hiermee is ze de eerste zwarte vrouw die zo vaak de cover heeft mogen sieren.

Rihanna stond eerder in april 2011, november 2012, maart 2014, april 2016 en juni 2018 op de cover. Ze stond toen gelijk aan het aantal covers van actrice Shari Belafonte. (Belafonte stond voor het eerst in 1982 op de cover.) Verbazingwekkend genoeg heeft topmodel Naomi Campbell slechts twee Amerikaanse Vogue-covers op haar naam staan. Lupita Nyong’o en Beyoncé hebben er allebei vier.

Op de hoogte blijven van de leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.