Was de afgelopen aflevering van Expeditie Robinson oneerlijk?

Rijk Expeditie Robinson

Het moment was ein-de-lijk daar in Expeditie Robinson: Rijk had de kans om terug in het spel te komen. Maar is die hele balkproef niet wat oneerlijk?

Let op: spoilers

We schreven het vorige week al, maar de strijd op Duivelseiland leek niet heel netjes te verlopen. Rijk zat al heel wat dagen zonder eten, terwijl Kim en Akwasi nog semi doorvoed hun voeten op de balk mochten zetten. Toch bleef heel Nederland hoop houden.

Exit Rijk

Alleen al bij de gedachte dat hij terug moet keren naar Duivelseiland, krijgt Rijk het al bijna te zwaar. Maar helemaal naar huis? Dat is echt geen optie. Helaas blijkt het toch een oneerlijke strijd en de jonge strijder valt als eerste van de balk. Ja, we huilen thuis ook een beetje mee. In Eilandpraat legt hij uit dat het ook echt een onmogelijke opgave was. Hij kon op Duivelseiland al nauwelijks op zijn benen staan, let alone evenwicht bewaren. Mag-ie volgend jaar dan terug programmamakers?

Samensmelting

Dan het moment waarop alle eilanders (ja ook Rijk jongens, hallo) gewacht hebben: de samensmelting. Akwasi keert terug en nee, Mariana krijgt ook zeker geen knuffel. De kandidaten moeten zwemmen, kokosnoten hakken en vooral als eerste vijf aan de tafel plaats nemen. Akwasi had maar net één dag voordat het programma begon zijn zwemdiploma gehaald, maar de beste man doet het toch maar even. Want we geven toe, we waren bij het zien van zijn zwemkunsten soms even bang dat hij het niet zou redden.

Gunnen

Vijf aan tafel betekent nog slechts plek voor vier. Wie gaat het worden? Dat bepalen de kandidaten zelf door de bordjes van degene die ze het het minst gunnen kapot te schieten. Wanneer Nicolette vraagt ‘Akwasi, ik zie dat het pijn doet?’ heeft hij dan ook een geniale comeback: ‘Oh nee, doet geen pijn hoor’ en pakt resoluut het bordje van Mariana. Het model mag naar Duivelseiland en god, wat gaat dat geniale televisie worden. Je messen al geslepen Kim?


Bron: Twitter | Beeld: Still
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!