Rikki Borgelt rockt: Op semi-chic met Rondé’s frontvrouw

rikki borgelt rondé

Het begon als een schoolopdracht, maar inmiddels is het een van de meest talentvolle bands van Nederland: Rondé. Frontvrouw Rikki Borgelt (24) deed voor VIVA een modeshoot, terwijl ze naar eigen zeggen een a-typisch modepopje is.

Tekst Eline Krak | Beeld Hüsne Afsar

Rikki, vertel! Wat is je stijl?

“Ik heb een vrij rustige stijl eigenlijk, altijd al gehad. Ik kijk altijd heel erg naar stoffen en hoe dingen vallen, maar qua kleur is het voornamelijk zwart en andere basiskleuren. Beetje Olsen twins, beetje Alexa Chung. En geef mij maar wat goede Scandinavische merken. Ik ben, in tegenstelling tot wat mensen denken, wel echt met mode bezig maar gewoon binnen mijn eigen ding.”

Ben je bewust bezig met kleding?

“Ja, zeker omdat ik vind dat fashion is verbonden met muziek. De aandacht van de muziek moet niet afgeleid worden, maar het moet complementair werken. Net zoals je op straat soms ziet wat mensen willen uitdragen met hun kledingstijl, wil ik dat ook met mijn imago.”

Wat vond je van de VIVA shoot?

“Tot nu toe heb ik mijn styling altijd zelf gedaan, maar omdat ik de laatste tijd veel shoots heb is dat wel anders. Eerlijk: dat is wel wennen. Ik ben een strong minded person en ik merk dat ik soms lastig in te schatten ben voor mensen. Dat kan lastig zijn, maar ik leer zo ook om barrières te doorbreken. Als het een shoot zonder interview is, heb ik wel het idee dat de lezer geen heel goed beeld van me krijgt, omdat ik dan soms in outfits poseer die ik zelf niet zo snel zou aantrekken of uitkiezen.”

Waar koop je je kleding meestal?

“Vintage is the word. Unieke exemplaren, kleine boetiekjes, dat soort stuff. Het leukste vind ik het om oud met nieuw te combineren. Ook ben ik gek op reizen. In Berlijn vind ik bijvoorbeeld Kaufhaus, een warenhuis met vintage kleding, helemaal geweldig. Voor mij is het echt de zoektocht wat shoppen leuk maakt. Shoptips? Hutspot, We Are Labels, The Pelican Studio, & Other Stories en COS.”

Wat vind je jezelf heel goed staan?

“Statement jassen. Die hou ik binnen dan ook altijd aan. Ja, ik heb een beetje een boyish stijltje, maar wel op een vrouwelijke manier. Ook heb ik een zwak voor mooie leren schoenen en zwarte kleding. Pas geleden stond ik op Eurosonic/Noorderslag in zwarte nette herenschoenen, een oude Levi’s broek, een zwarte coltrui en een lange leren jas. Dat past helemaal bij me omdat ik er vrij in kan bewegen.”

Wat is je favoriete fashiontijdperk?

“Ik kan elk tijdperk op zijn eigen manier waarderen namelijk. De mooie pakken en jurken uit de jaren twintig. Het tijdperk waar vrouwen gewoon boodschappen gingen doen in the whole shebang. De flair broeken, gekke blazers en het beach hair uit de jaren zestig en zeventig en de wijde broeken en checker blouses uit de jaren negentig vind ik ookgeweldig.”

Wat is de outfit van je ideale man?

“Pantalons, leren schoenen en ik vind het mooi als een man z’n schouders accentueert. Hij moet gewoon uitstralen dat hij lekker in z’n vel zit. Ik zag laatst een man van in de tachtig die z’n hond uitliet gewoon in een volledig driedelig pak met super mooie wandelstok. Ik was gewoon starstruck, zoveel allure!”

Wat droeg je vroeger wat je nu zeker niet meer zult dragen?

“Vroeger droeg ik veel bloemetjesbloesjes. Maar het grappige is dat ik bijna alles wat ik als kind droeg, nu ook wel draag. M’n moeder had een goede smaak, ik was altijd Frans gekleed: streepjes shirts, tuinbroeken, rode All Stars. Ja, m’n moeder is cool, zij probeert vaker dan ik nieuwe dingen uit en gaat echt met de tijd mee.”

Hoe trendgevoelig ben je?

“Dat verschilt heel erg per trend. Mode komt altijd terug. Kijk naar wijde broeken, die shit was outdated in jaren negentig! Maar nu komen merken als Champion en Kappa weer helemaal terug. Trenditems die ik nu in m’n kast heb zijn shirts met wijde mouwen, een lange jas met strepen en ik heb een zwarte spijkerjas met wollen kraag.”

De hele modeshoot met Rikki zien? Check VIVA 5! De editie ligt nu in de winkel of kan je hieronder online bestellen.

»Bestel VIVA online | Klik hier «