Roxeanne Hazes doet boekje open over hereniging met broer André: “Ik maakte met Monique een afspraak met onze zoontjes”

roxeanne hazes

In het nieuwe winterboek van ‘LINDA. Meiden’ geeft Roxeanne Hazes (27) een interview zoals we dat van haar gewend zijn: openhartig en met het hart op de tong. Ze praat over haar seksleven, een tweede kindje, therapie en de hereniging met haar broertje André (26). “Ik maakte met Monique een afspraak met onze zoontjes.”

De hereniging van broer- en zuslief Hazes was een van de positievere nieuwtjes van dit jaar. Na een jarenlange ruzie wisten de twee eindelijk de strijdbijl te begraven. Hoe kwam de verzoening tot stand? Dat gebeurde bij Holland Zingt Hazes, waar Roxeanne en André allebei moesten optreden. “Bij ‘Holland Zingt Hazes’ zag ik mijn neefje voor het eerst. Ik wilde hem meteen zoenen, maar hij wist natuurlijk niet wie ik was. Toen heb ik met Monique een afspraak gemaakt met onze zoontjes. Al snel was het fijn.”

Inmiddels kan ook de rest van de wereld meegenieten van de nieuwe vrede. Op Instagram reageren Roxeanne, Monique en Dré continu op elkaar en zijn Monique en Roxeanne als echte schoonzussen een dagje naar de dierentuin geweest.

Zelfliefde

En Roxeanne vertelt over meer dingen. Zo zegt ze dat ze de neiging heeft stress weg te eten, maar dat zelfliefde nu op nummer één staat. ‘Het is niet zozeer dat ik mijn lijf zó mooi vind, maar ik heb een kindje gebaard, mijn buik is naar de tyfus, maar wat kan mij dat nou schelen? Ik ben geen Kylie Jenner, maar dat wíl ik ook niet.’ Omdat Hazes wat actiever wilde worden, besloot ze het roer om te gooien. ‘Doodongelukkig was ik. Ik was net moeder geworden, maar had hulp nodig om van de bank af te komen.’ Mentaal voelt ze zich nu stukken beter. ‘Zelfliefde staat voor mij nu op nummer 1.’

Fender Zwennes

Daarnaast geeft ze een inkijkje in het leven als Hazes-telg. Ze noemt zichzelf een familiemens, maar door het drankprobleem van haar vader is er ook iets bij haar geknakt. Zoontje Fender draagt om die reden niet haar achternaam, maar die van haar man Erik.

Ook vertelt Roxeanne dat ze sinds een maand in therapie is. “Had ik veel eerder moeten doen. Zó fijn om mijn rugzakje met leed en ellende bij iemand anders te droppen”, legt ze uit. Voor een optreden vorig jaar november kreeg ze ‘een mental breakdown’. “Ik zat te janken, kón niet meer. Ik doe dit werk al veertien jaar, voel altijd stress.” Door de coronacrisis heeft ze nu tijd gevonden om aan zichzelf te werken.