Sanne Vogel geeft de #VIVAVEER aan Steffi de Pous

steffi de pous

Iedereen die lef heeft, z’n hart volgt en lak heeft aan wat een ander denkt, verdient volgens ons een veer in z’n kont. Daarom organiseren we de VIVA Veer-estafette, zodat die mensen ook eens hóren dat ze zo inspireren. Laura Jansen gaf de VIVA Veer aan actrice/regisseur Sanne Vogel, die ’m weer doorgeeft aan presentator Steffi de Pous.

Productie: Michelle Bakker | Foto’s: José van Riele en privébezit

Waarom Steffi volgens Sanne een veer verdient

Pokerface?
Steffi de Pous (33) werd geboren in Den Haag. Ze begon haar werkzaamheden op zestienjarige leeftijd als model bij ‘Koffetijd’. Sindsdien is ze presentatrice geweest voor onder andere AT5, The Box en verschillende pokerprogramma’s op RTL7. De laatste jaren is Steffi wat minder in de media en heeft ze zich toegelegd op haar baan als yogalerares voor kinderen. Daarnaast ging Steffi, net als Laura Jansen en Sanne Vogel, naar Lesbos om mens én dier te helpen.

Veerkracht
“Steffi en ik hebben een aantal maanden geleden geluncht omdat wij allebei naar Lesbos zijn vertrokken om daar vluchtelingen te helpen. Met haar stichting Because We Carry begon Steffi met het uitdelen van draagzakken en dat werd een groot succes.”

Lokale steun
“Het mooie van het werk van Steffi is dat ze meer doet dan alleen de vluchtelingen helpen. Vaak wordt er vergeten dat de vluchtelingencrisis niet alleen een ramp is voor de vluchtelingen zelf, maar ook voor de eilandbewoners. Maaltijden regelt ze bij lokale restaurantjes, en vers eten bij verschillende boeren.”

Ook voor de poes
“Steffi zet zich altijd in voor mens en dier. Vanuit Lesbos heeft ze al veel katten en honden uit benarde situaties gered en naar Nederland verscheept. Ze heeft veel energie en ontzettend veel liefde. Ze is sterk en zacht tegelijk.”

Steffi’s reactie

“Oh my god! Echt? Wauw! Ik ben dol op veren in mijn reet. 
Ik werk keihard en dan is het heel fijn om die waardering te krijgen. Als ik iets of iemand kan helpen, móet ik dat van mezelf doen. Zo ben ik vorig jaar draagdoeken gaan verzamelen met onze 
stichting Because We Carry. 
Dat werd een ontzettend groot succes: met zesduizend draagdoeken zijn we naar Lesbos gegaan, waar we meteen aan het werk konden. Bootje na bootje kwam aan. Ik wil niet klagen over hoe slecht het allemaal gaat op de 
wereld, ik steek liever de handen uit de mouwen en ga keihard aan het werk.”

Zelf ook een VIVA veer uitdelen? Dat kan! Ga naar viva.nl/veer en deel je eigen veer uit.