Sanne Vogel heeft dikke jas uitgedaan

Sanne Vogel (28) is actrice, regisseuse, schrijfster en dolgelukkig met vriend Ed. Toch heeft Sanne ook mindere tijden gekend. Vier jaar geleden was ze bijvoorbeeld helemaal klaar met haar lijf. Nu straalt ze!

Komisch lichaam
“Ik heb alles met mijn lichaam gedaan wat ik ermee kon doen. Als ik in bikini over het strand liep, vond ik het geen feestje, maar in bikini op het toneel was dat wel. Ik zette mijn lichaam in als instrument voor komische scènes. Ik vond het supergrappig om op het toneel met mijn dikke reet te schudden of een scène te doen waarin ik tien minuten lang een te kleine skinny jeans probeerde aan te krijgen. Grappig toch? Je staat alleen voor schut als je dat zelf vindt, zei mijn vader altijd.”

“Maar ik wilde niet eeuwig mijn lichaam inzetten als instrument en gecast worden als het dikke meisje. Diep vanbinnen is het namelijk niet leuk om dik te zijn. Dik zijn was onhandig. Toch ben ik er nooit ongelukkig door geweest Ik had altijd het gevoel dat ik een dikke winterjas aanhad, die ik op een gegeven moment zou uittrekken.”

De knop om
“Na mijn rol als Annie M.G. Schmidt, waarvoor ik niet mocht afvallen, ging de knop om en die dikke jas uit. Ik ging vier keer per week naar de sportschool, at alleen maar gezond en de kilo’s vlogen eraf. Ik ging van 91 naar 65 kilo. Een heerlijk gevoel. Pas toen ik afviel, besefte ik hoe fijn het is om een gezond gewicht te hebben.”

Ik ben het
“Dik wil ik nooit meer worden, ik ben nu veel gelukkiger. Ik straal meer en ben zelfverzekerder geworden. Hoewel het pas dit jaar begint door te dringen dat ik het ben, die voor de spiegel staat.”

Lees het volledige interview in Viva 51 die vanaf woensdag 12 december in de winkels ligt.