‘SATC’-makers voegen (eindelijk) drie vrouwen van kleur toe aan de cast

SATC vrouwen van kleur

Een beetje ‘Sex and the City’-fan zal niet zijn ontgaan dat de serie dit jaar nieuw leven ingeblazen wordt. ‘Just like that’, zoals deze spin-off gaat heten, zal zonder Kim ‘Samantha’ Catrall zijn maar mét Sarah Jessica Parker, Kristin Davis en Cynthia Nixon. En nog meer goed nieuws: de cast wordt (eindelijk) diverser. 

In het verleden werden de makers van ‘SATC’ al beschuldigd van een groot gebrek aan diversiteit in de serie. Cynthia Nixon, Miranda in de serie, is het daar mee eens. ‘Het gebrek aan raciale en etnische diversiteit is een grote factor, maar er ontbreken ook karakters die niet rijk zijn’, voegde ze daar aan toe. Het lijkt erop dat nu eindelijk gehoor wordt  gegeven aan die kritiek. HBO zou drie vrouwen van kleur voor de nieuwe serie hebben gecast. Wie dat precies zijn, is nog niet duidelijk. Ook is het nieuws nog niet officieel bevestigd.

Covid-19 in New York

Hoewel de serie 17 jaar na de laatste aflevering niet meer ‘SATC’ heet, grijpt het wel terug op de levens van Carrie, Charlotte en Miranda. Sarah Jessica Parker onthulde eerder dat Covid-19 een belangrijk onderwerp zal zijn in de verhaallijn. ‘Natuurlijk is Covid-19 een onderdeel van het verhaal. Het verhaal speelt zich af in New York.’ Daarmee doelt Parker op het feit dat New York een van de zwaarst getroffen gebieden van Amerika is.

Aidan en Carrie?

Hoewel we in het nieuwe seizoen moeten stellen zonder Samantha en ook Mr. Big niet terugkeert, kunnen we ons wél verheugen op Carrie’s ex Aidan Shaw. Carrie en Aidan… zou het dan toch? We zullen nog even geduld moeten hebben voor het antwoord op die vraag. Wanneer ‘And just like that’ in première gaat, is nog niet bekend.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: TVLine | Beeld: Brunopress
VIVA's Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van mannen die salsa dansen. Volg haar op IG via @susandalstra.