Say what? Zuid-Afrikaanse vrouw bevalt van een tienling

Zuid-Afrikaanse vrouw bevalt van tienling

Begin maart beviel de 25-jarige Halima van een negenling, dat was sindsdien het record. Maar dat record is nu verbroken door de 37-jarige Gosiame Thamara Sithole uit Zuid-Afrika. Zij is namelijk maandagnacht bevallen van een tienling (!). 

Stel je voor: je bent zwanger, gaat naar het ziekenhuis en hoort dat het een meerling is. Op zich al even slikken. Gosiame hoorde dat het een zesling zou zijn – nog een paar keer extra slikken. In eerste instantie geloofde de mommy to be het dan ook niet. Zeker niet, omdat ze al een tweeling van zes jaar oud thuis had rondlopen. ‘Zelfs toen ik naar de scans keek, geloofde ik het niet’, vertelde ze.

Vrouw bevalt van tienling

Gedurende de zwangerschap werd het aantal baby’s bijgesteld naar acht. Er bleken er twee verstopt te zitten achter de zes broertjes en zusjes. En toen, na 29 weken zwangerschap, waren er op de echo nóg twee kloppende hartjes te zien. Tien baby’s, waarvan zeven jongens en drie meisjes. Zo’n zwangerschap levert extra complicaties op, zowel voor moeder als kind, dus toen het ziekenhuis erachter kwam dat het om tien in plaats van acht baby’s ging, moesten ze meteen ter wereld komen. Met een keizersnee zijn ze gehaald en volgens het ziekenhuis maken de moeder én al haar kinderen het goed. Wel moeten de kleintjes de komende maanden de couveuse in, omdat ze twee maanden te vroeg geboren zijn.

Reactie vader

Teboho Tsotetsi, de vader van de tien baby’s, was emotioneel, zo liet hij weten aan het dagblad Pretoria News: ‘Ze was zeven maanden en zeven dagen zwanger. Ik ben blij, ik ben emotioneel. Ik kan niet veel zeggen.’

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Nieuwsblad | Beeld: Getty Images
Selien woont in Kortenhoef, een klein dorpje nabij 't Gooi, met haar vriend en hun Roemeense hond Bimmer. Verwondert zich dagelijks over duizend en één dingen, valt regelmatig over haar eigen voeten en beoefent (zonder enig sportief talent) alle mogelijke sporten om in shape te blijven, maar laat chocola nooit staan. Voor freelance avonturen volg je haar via Instagram op @selienkoster