He schat, ga eens shoppen!

De helft van de vrouwen vindt dat haar man te weinig shopt voor zichzelf. Daarentegen vinden mannen juist dat vrouwen veel te vaak de winkels induiken.

Fashionchick en Men Today onderzochten de kledingvoorkeuren van mannen en vrouwen. En wat blijkt? Wij dames zien onze partners het liefst in een spijkerblouse en met baard. Minder sexy vinden we de hipster-look – dus heren, laat die knotjes, skinny jeans en diepe v-halzen maar achterwege…

Weg met die harembroeken

Mannen daarentegen zien vrouwen het liefst in skinny jeans, éénderde vindt dat het meest sexy kledingstuk. Ook goed scoren de crop top (23 procent) en het leren rokje (20 procent). Minder sexy vinden ze sokken gecombineerd met sandalen (nee, echt?), harembroeken, blokhakken en broeken met een hoge taille.

Dat we dat niet aantrekken, daar vertrouwen de mannen dan wél weer op. Meer dan de helft heeft het volste vertrouwen in de smaak van zijn partner. Ook de helft van de vrouwen heeft dat, maar eveneens 50 procent zou haar kleding nóóit door haar wederhelft laten kopen.

Dus heren, mocht je een kledingstuk voor je liefje willen kopen, dan kun je misschien beter voor een ander cadeautje kiezen. Beter ga je shoppen voor jezelf: slechts één op de tien mannen koopt voor de feestdagen een setje nieuwe kleding. Karig, hoor! Dan doen wij dames het beter: de helft schaft elk jaar een verse feestoutfit aan.