De schat: Lady Gaga zegt sorry voor samenwerking met R. Kelly en laat duet verwijderen

lady gaga sorry

Lady Gaga heeft maar weer eens laten zien wat een goed hart ze heeft. Op Twitter verontschuldigt de zangeres zich voor haar duet met R. Kelly uit 2013. Ze laat het nummer Do What You Want (With My Body) verwijderen van iTunes en andere streamingplatforms.

Gaga wil de vrouwen die zich hebben uitgesproken tegen de controversiële zanger in de documentaireserie Surviving R. Kelly een hart onder de riem steken. ‘Ik sta voor 1000 procent achter deze vrouwen, geloof ze, weet dat ze lijden en pijn hebben, en heb sterk het gevoel dat hun stem gehoord en serieus genomen moet worden,’ post ze op Twitter.

Lees ook: John Legend vindt dat R. Kelly net zo hard aangepakt mag worden als Harvey Weinstein

Donkere tijd

De A Star is Born-ster, zelf slachtoffer van seksueel misbruik, legt uit dat ze het nummer en de bijbehorende video maakte in een ‘donkere tijd in haar leven’. ‘Mijn bedoeling was om iets heel uitdagend en provocerend te maken omdat ik boos was en nog steeds niet het trauma had verwerkt dat zich in mijn eigen leven had voorgedaan.’

Slechte oordeel

Ze vervolgt: ‘Ik deel dit niet om excuses voor mezelf te maken, maar om uit te leggen. Totdat het jou gebeurt, weet je niet hoe het voelt. Maar ik weet wel hoe ik me nu voel.’ De zangeres sluit haar boodschap af met een verontschuldiging. ‘Het spijt me, zowel voor mijn slechte oordeel toen ik jong was, als voor het feit dat ik me niet eerder uitsprak.’

Liefde voor Gaga

Op Twitter wordt vol lof gereageerd op het bericht van Gaga. Sommige mensen opperen om het lied met R. Kelly te vervangen voor haar solo-variant, of de versie met Christina Aguilera.

R. Kelly

R. Kelly wordt strafrechtelijk vervolg door justitie naar aanleiding van de docuserie Surviving R. Kelly, waarin jonge vrouwen vertellen over hoe de zanger hen manipuleerde, controleerde en misbruikte terwijl ze meestal nog minderjarig waren. Ook sterren als John Legend, Jada Pinkett Smith, Meek Mill en Omarion spraken zich eerder uit tegen hem.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.