Schot in de zaak: handlanger Jeffrey Epstein aangeklaagd voor verkrachting

jeffrey epstein filthy rich

In Frankijk is voormalig modellenscout Jean-Luc Brunel (74) aangeklaagd voor aanranding en verkrachting van minderjarigen. Franse vrouwen beschuldigen Brunel er van hen te hebben geronseld voor Jeffrey Epstein. Brunel was een bekende vriend van de inmiddels overleden Amerikaanse zakenman.

In Amerikaanse rechtbankstukken staat dat Brunel meisjes voor de zakenman regelde in Frankrijk. In ruil daarvoor zouden hun contracten voor modellenwerk in de toekomst veilig gesteld worden. Jean-Luc Brunel kwam in september 2019 in beeld in het Franse onderzoek tegen de miljardair. Afgelopen woensdag is hij opgepakt op luchthaven Charles de Gaulle bij Parijs.

‘Verjaardagscadeau’

De aanvankelijke verdenking van mensensmokkel is tijdens het onderzoek komen te vervallen. Een vrouw die Epstein van misbruik van meisjes had beschuldigd, zei dat Brunel drie 12-jarige Franse meisjes als ‘verjaardagscadeau’ naar Epstein in de VS had gestuurd. Het Franse Openbaar Ministerie zegt dat daar onvoldoende bewijs voor is. Brunel kan alsnog worden aangeklaagd als er nieuwe informatie opduikt.

Beschuldigingen

In het Franse onderzoek tegen Epstein en mensen uit zijn omgeving hebben zich meerdere vrouwen als slachtoffer gemeld en verklaringen afgelegd. Een van hen, een voormalig model, heeft gezegd dat Brunel haar heeft verkracht, nadat hij haar drugs had toegediend. Maar Brunel wijst alle beschuldigingen van de hand.

Jetset-feestjes

Jean-Luc Brunel was directeur van modellenbureau ‘Karin Models’. In de jaren 80 en 90 raakte hij zo bekend als playboy die zich vaak liet omringen door zijn eigen topmodellen, vooral op jetset-feestjes die hij en anderen organiseerden. In 1988 kwam hij voor het eerst in opspraak. Op de Amerikaanse televisie vertelde een model dat ze door hem gedrogeerd en verkracht zou zijn. In de jaren 90 verscheen een boek met soortgelijke verhalen van andere modellen.

Zelfmoord

De rechtszaak tegen Jeffrey Epstein moest leiden tot duidelijkheid en gerechtigheid voor de slachtoffers, maar opnieuw ontsnapte hij aan zijn verklaring en straf door zelfmoord te plegen. Hij zat gevangen in afwachting van een proces waarin hij van grootschalig misbruik van minderjarige meisjes werd beschuldigd.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: LINDA.nl | Beeld: Still
Elle (20) heeft een passie voor mode, muziek, fotografie en koken. Voor VIVA.nl schrijft ze over liefde, trends en alles wat de millennial bezighoudt. En ze is altijd op zoek naar de mooiste covers voor aan haar muur.