Schuren in de ranja-disco!

Schuren, slijpen, slijmen of schuifelen: generaties lang doen we het al. Maar het schuren van toen, is niet het schuren van nu.

Al kontje draaiend
Vroegâh toen ik vijftien was, deed ik natúúrlijk niet mee aan verschijnselen als tampons met wodka in de kont stoppen (slimmen) of in de oogbol (eyeballing), piemels in gezicht ontvangen (swaffelen), daggeren etc. maar schuren? Dat was toen heel normaal! Gezellig met vriendinnen in de plaatselijke discotheek, changeerden we al kontje draaiend van jongen naar de bar, en weer terug. Mocht je overigens denken: hè comazuipen en swaffelen dat is toch pas iets van de laatste paar jaren? Klopt: ik ben ook nog maar net uit de puberpuisten. Enfin, schuren vonden we dus heel normaal.

Puppy’s
Tot ik een paar uur geleden een nieuwsbericht over tienerdisco Alcazar las, waar het schuren inmiddels verboden is. Dat slaat toch als een lul op een drumstel, dacht ik eerst. Hoe erg moet het zijn? Rijden de jongens als puppy’s tegen de benen van de meisjes op? Dat ook, maar het is nog erger dan ik had kunnen bedenken. Ik ben tot nieuwe inzichten gekomen, en ben zowaar in shock. Het nieuwsbericht meldt: “Jongens in de discotheken doen een condoom om en schuren dan zo hard tegen de meisjes aan, dat ze in hun broek klaarkomen.” Condoom? Klaarkomen? Wow. Wow. Wow.

Het bloed kruipt…
Het is goed mogelijk dat ik een naïeve tiener was, maar toch denk ik nog steeds dat dat in ons plaatselijke discotheekje niet gebeurde. Ik vind het een heel goede zet van Alcazar om deze vorm van schuren te verbieden. Al denk ik wel dat er snel een nieuw fenomeen wordt bedacht. Het bloed kruipt immers waar het niet gaan kan.

Foto: Istockphoto.com