Scott Disicks liefje Amelia Hamlin onder vuur wegens controversiële foto

Amelia Hamlin

Een wereldberoemde realityster daten klinkt leuk maar gaat niet over rozen. Dat ondervindt Scott Disicks nieuwe liefje Amelia Hamlin aan den lijve. De 19-jarige krijgt bakken met kritiek na haar recentste Instagramgfoto. Volgers beschuldigen het model van ‘blackfishing’.

Scott en Amelia zijn sinds kort een setje. En die Scott, die lust er wel pap van en legt de leeftijd van zijn vriendinnetjes steeds lager. Daar waar hij eerst jaren met de inmiddels 41-jarige Kourtney ging, datete hij daarna de 22-jarige Sofia Richie en nu dus Amelia. En ja, hij verschilt 15 jaar met haar.

Ophef

Op Instagram plaatste ze nietsvermoedend een foto van zichzelf in een strakke bodysuit, waarop duidelijk te zien is dat ze make-up draagt. Véél make-up, al is dat volgens haar volgers niet alleen op haar gezicht maar ook op haar lichaam aangebracht. Amelia Hamlin hoogt een stuk bruiner dan ze zou zijn en dat schiet velen in het verkeerde keelgat.

Dit is de foto waar het allemaal om te doen is

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amelia (@ameliagray)

Blackfishing

Haar volgers beschuldigen haar van ‘blackfishing’. Dit verwijst naar een persoon die zijn uiterlijk verandert – of het nu gaat om het gebruik van donkere make-up, filters en cosmetische chirurgie of het toe-eigenen van zwarte cultuur en esthetiek. Amelia bijt nu van zich af en laat weten dat er van dergelijke praktijken totaal geen sprake is, en dat haar kleurtje puur natuur is.

Natuurlijke tan

‘Ik krijg veel reacties met betrekking tot mijn laatste foto. Er wordt mij verteld dat ik aan ‘blackfishing’ doe – bedankt allemaal dat jullie me leerden over dit onderwerp. Maar ik ging onlangs op vakantie in de zon, en met mijn Italiaanse afkomst word ik gewoon heel gemakkelijk bruin.’ 

Ze vervolgt: ‘Ik heb geen zelfbruiner gebruikt, en er was geen intentie om er donkerder uit te zien dan mijn eigen natuurlijke huidskleur.’

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: People | Beeld: Youtube
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.