Whaaaaa: komt er na al die jaren nóg een Scream-film?

scream vervolg

Was het de engste film uit onze puberteit? Absoluut. Was het masker de populairste gimmick tijdens verkleedfeestjes? Hell yes. We hebben het over de walgelijke Scream-films, die barstten van de slechte grappen en panische schrikmomenten. Na al die jaren komt er waarschijnlijk een Scream vervolg.

Dat maakt de website Bloody Disgusting (hoe toepasselijk) bekend. Volgens de bron zou producent Spyglass Media werken aan een doorstart van de horrorserie Scream en werken aan een vijfde bioscoopfilm. Mocht het doorgaan, dan zou het Scream vervolg acht jaar na de laatste film uitkomen.

Hoe zat het ook alweer?

De Scream-films spelen zich af in het fictieve plaatsje Woodsboro waar met regelmaat moorden worden gepleegd. De dader draagt een masker dat is geïnspireerd op het beroemde schilderij De Schreeuw van Edvard Munch. Vaste acteurs in de serie zijn Courteney Cox, Neve Campbell en David Arquette.

Met het eerste deel uit 1996 zorgde regisseur Wes Craven voor een flinke, nieuwe impuls voor het wat ingedutte horrorgenre. Er volgden vier vervolgen en een tv-serie, die tot nu toe drie seizoenen besloeg. De reeks leverde wereldwijd meer dan 600 miljoen dollar op; de films wonnen talloze prijzen.

MeToo-affaire

Regisseur Wes Craven had plannen voor een vijfde en zesde deel, maar overleed in 2015. Producent Harvey Weinstein meldde na de dood van Craven alsnog de serie te willen voortzetten, maar Weinstein moest al zijn werk stopzetten toen hij twee jaar geleden onder vuur kwam te liggen vanwege zijn seksuele wangedrag.

In 2019 meldden Amerikaanse media dat producent Jason Blum (Get out, Us) de Scream-reeks nieuw leven wilde inblazen. Het is onduidelijk of de doorstart waar Spyglass Media nu aan werkt een vervolg, een remake of een reboot is. Ook is onduidelijk of de vaste acteurs uit de eerste vier delen terugkeren.

Meer thrillers:
Liefde, obsessie en verraad: deze nieuwe Netflix-thriller wil je zien

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.