Hoe secret is ‘Secret’?

secret

Het is dé app-hype van het moment: Secret. Voor degenen die ‘m nog niet kennen; met deze app kun je geheimen plaatsen, anoniem uiteraard. En leuker: je kunt ze ook van anderen lezen. Van vreemden, maar ook van vrienden. Secret wil je mailadres en telefoonnummer weten, op basis van je contacten stelt-ie dan een vriendenlijstje samen. Je weet niet wie die vrienden zijn, maar zeker is dat je ze kent – anders had je er tenslotte geen mail- of telefooncontact mee.

secret

Minder anoniem dan je denkt
Daarmee is Secret een leuk én spannend spelletje geworden. Want wie heeft toch dat ene übersappige geheim geplaatst? Het lijkt allemaal heel anoniem, maar laten we eerlijk zijn: uit de schrijfstijl kun je vaak al een hoop aflezen. Da’s dan ook goed advies voor iedereen die iets wil delen op Secret: verwerk er geen typische woorden in die (bijna) alleen jij gebruikt, want het verkleint je anonimiteit meteen. En deel geen details – zoals je woonplaats – in het geheim of in de comments. Daardoor wist ik namelijk gelijk wie er stiekem sex had gehad met een collega. Want de geheimendeelster liet weten waar ze woont, en ik ken verder niemand die daar resideert.

Ik ben eenzaam
Benieuwd wat er zoal gedeeld wordt in Secret? Een paar ‘hoogtepunten’ uit mijn timeline:

‘Ik voel me vaak alleen.’
‘I’m going to quit my job and they have no idea.’
‘Ik hoop dat ik ontdekt word door een modellenscout. Ook al ben ik 25 en heb ik maat 40.’
‘Ik heb de grote tieten van mijn vader.’

Wil je weten wat de diepste geheimen zijn van jouw kennissenkring? Je downloadt de app voor Apple hier en hier vind je de Android-versie.

Beeld: 123RF en theverge.com