Seizoen 3 van You: dit zijn de theorieën over wat we gaan zien

You seizoen 3

Een (dodelijke) cocktail van liefde, gevaar en een man die een stuk slechter is dan zijn onschuldige uiterlijk doet geloven. Het zijn ingrediënten voor een succes. Want de de eerste twee seizoenen van de serie You heb je zo door-gebingewatched. Wachten is het dus op seizoen drie, die eraan komt zo beloofden de makers. We kunnen dus niets anders dan wachten, en speculeren over wat seizoen 3 van You ons gaat brengen…

Let op: spoilers als je seizoen 1 en 2 nog niet gezien hebt.

Wolf in schaapskleren

You gaat over Joe Goldberg. Gespeeld door Penn Badgley, die we allemaal kennen als the good guy uit Gossip Girl. En het brave jongen-imago dat Penn aan z’n broek heeft hangen is waarschijnlijk precies de reden hij de rol van Joe gekregen heeft. Want achter dit lieve gezicht zou je niet de hersenspinsels van een stalker en seriemoordenaar verwachten, wat Joe Goldberg dus beiden wel degelijk is. 

In seizoen 1 zien we hoe de boekhandelaar verliefd wordt op Guinevere Beck. Daar begint zijn obsessie en stalk-gedrag. Voor Guinevere eindigt het eerste seizoen niet bepaald leuk. In seizoen 2 probeert Joe alles achter zich te laten door te verhuizen naar Los Angeles en een nieuwe naam aan te nemen. Ook daar wordt hij verliefd op knapperd Love Quinn. En weer loopt niets simpel. De tweelingbroer van Love doet niet leuk mee en de ex van Joe, Candace, duikt op om hem het leven zuur te maken. 

Toch geen soulmates

Seizoen twee eindigt vol suggesties die tonen dat seizoen drie in de maak is. Joe (in seizoen 2 heet hij Will) en Love zijn naar een huis buiten de stad verhuisd en de reden wordt ook duidelijk als er bij Love een baby-buikje te zien is. Joe is er klaar voor om vader te worden, maar is niet meer zo blij met Love als blijkt dat zij zelf ook enkele moorden gepleegd heeft. Én er gloort weer een nieuwe obsessie voor Joe aan de horizon. In de laatste scenes van You zien we hem gluren naar de buurvrouw die aan haar zwembad ligt. Kortom, genoeg dramatiek voor nog een heerlijk seizoen.

Maar wat gaat seizoen 3 ons brengen? Echt weten kunnen we het nog niet, maar speculeren kan natuurlijk altijd. Fans houden zich volop bezig met het bedenken van verhaallijnen. Zo gaat er een gerucht de ronde dat Ellie Alves terugkomt. In seizoen twee zien we dat Ellie wegvlucht voor Joe en hij haar elke maand geld opstuurt. Het zou dus zomaar kunnen dat ze met het geld bijvoorbeeld werkt aan een film waarin ze Joe als moordenaar ontmaskerd. Actrice Jenna Ortega die Ellie speelt ziet dat wel zitten: ‘Ik houd van deze theorie!’ reageert ze. ‘Ik wil echt dat Ellie hier sterker uitkomt en ik weet hoe graag ze regisseur wil zijn. Ik hoop dat ze op de een of andere manier weer naar L.A. komt omdat ze deze film heeft gemaakt en daardoor veel aandacht krijgt’.

Lees ook: Is dit (ietwat lugubere) detail je opgevallen in ‘You’?

Is het zijn moeder?

Een andere theorie gaat over de mysterieuze buurvrouw. Dat zou namelijk de moeder van Joe zijn. Het bewijs hiervoor zouden de ringen aan de handen van de buurvrouw zijn die overeenkomen met de ringen die de moeder van Joe draagt in zijn flashbacks aan zijn jeugd in seizoen twee. Maar volgens Penn Badgley is het zijn moeder niet, zo zegt hij in een interview. En dat was meteen het enige dat hij over zijn buuf (of eigenlijk die van Joe) mocht vertellen. Fijn.

Ben je lekker gemaakt en heb je zin in een nieuw seizoen? Snappen we, maar we moeten nog even wachten. Waarschijnlijk word het 2021 voordat we gaan weten wie de mysterieuze buurvrouw is…

 Bron: Newsmonkey.be | Beeld: Brunopress
Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.