Selena Gomez in tranen door lied van Billie Eilish: ‘Ze zingt de waarheid’

selena gomez

Dat doet Billie Eilish toch maar weer knap. Liet ze eerst al Justin Bieber een aantal traantjes wegpinken, nu weet ze ook Selena Gomez tot tranen toe te roeren. In een interview vertelt Gomez dat ze moest huilen toen ze Everything I Wanted voor het eerst hoorde. 

Selena Gomez over popsensatie Billie

Samen met Zane Low van Apple Music heeft Selena Gomez het over de muziek van de achttienjarige Billie Eilish. De noten van Eilish raken een gevoelige snaar bij Gomez, omdat het nummer haar ervaringen in de muziekindustrie weerspiegelt. ‘Ik moest huilen, omdat ik dit werk al zo lang doe en bij mezelf dacht: dit is de waarheid’, legt ze uit. ‘Er waren zoveel momenten waarop ik voelde alsof het niet uitmaakte wie ik was. En ik dacht bij mezelf: is dit het?’

Ach manneke toch: Justin Bieber in tranen om Billie Eilish

Bewondering

De 27-jarige Gomez steekt haar bewondering voor Eilish niet onder stoelen of banken. ‘Ze verdient alles wat ze heeft bereikt. Ze is een fantastische artiest.’

Everything I wanted

In een interview met Annie Mac vertelde Eilish eerder dat ze de lyrics heeft geschreven na een droom waarin ze zichzelf van het leven beroofde. ‘Ik pleegde zelfmoord en niemand vond het erg. Mijn vrienden en de mensen met wie ik werkte, zeiden daarna dat ze me nooit hebben gemogen. De fans vonden het ook niet erg en op het internet waren mensen boos dat ik het had gedaan. Ik was er echt door van slag’, zei ze toen.

Everything i wanted verscheen in november 2019 en is al meer dan 500 miljoen keer beluisterd op Spotify. Het lied behaalde de top tien van de hitlijsten in onder meer de VS, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.